ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πειστικός Απίστευτος Ολοκληρωτικός Κυνικός

Μόνος πρώτος και με φόρα πάει στο Γκενκάν, αλλά και στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής (5/10) με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ που με μπαλάρα νίκησε με 4-0 τον ΟΦΗ έχοντας και τρία δοκάρια.
Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν καταιγιστικός στο πρώτο 45λεπτο. Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να πάρει ανάσα κόντρα στον ΠΑΟΚ που ήταν Πειστικός, Απολαυστικός, Ολοκληρωτικός, Κυνικός…
Ετσι η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), ανέβηκε μόνη στην κορυφή και πάει με άλλη ψυχολογία στα ματς με την Γκενκάν για το Europa League και βέβαια στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη με τους «ερυθρόλευκους».
Μπαλάρα, 4 γκολ και τρία δοκάρια ο ΠΑΟΚ
Απόλυτος κυρίαρχος του ματς ήταν στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ.
Ο «δικέφαλος του Βορρά» σκόραρε πολύ νωρίς και ήταν εξαιρετικά πιεστικός για την εστία του ΟΦΗ που δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και προηγήθηκε σε κομβικό σημείο. Το γκολ του Ρατς στο 2' μετά από σύγχυση στην άμυνα των Κρητικών βοήθησε τον «δικέφαλο» να λυθεί, να απελευθερωθεί από το όποιο άγχος του τρίποντου και εν συνεχεία να αποδώσει εξαιρετικά. Οι παίκτες του Αναστασιάδη κατάφεραν πριν καν συμπληρωθεί το μισάωρο να ΄χουν άλλες τρεις καλές στιγμές στο ματς με αποκορύφωμα τη φάση του 22', όπου ο Λόρια νίκησε σε τετ α τετ τον Σκόνδρα και στη συνέχεια της φάσης είδε τον Κάτσε να σημαδεύει σε κενή εστία το οριζόντιο δοκάρι.
Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, αυτό το προμήνυμα για το 2-0 από τον Μακ. Στο 27', λοιπόν, ο «δικέφαλος» είδε τον Σλοβάκο για 4ο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος να σκοράρει και να δίνει σαφές προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.
Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε… Μπορεί να έριξε ταχύτητα, όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο πάτησε ξανά γκάζι και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.
Στο 43' ο Ρατς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-0 για να έρθει στο 45' ο Αθανασιάδης σε μία φάση με δυο δοκάρια και δη ένα από τον ίδιο και ένα από τον Τζανδάρη να γράψει με σουτ απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει Λόρια το 4-0.
Δοκάρι ο ΟΦΗ, ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ
Στο δεύτερο 45λεπτο, το ματς εξελίχθηκε, όπως θα περίμενε ο καθένας… Ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα και ο ΟΦΗ προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση. Να παίξει λίγο μπάλα, να δημιουργήσει το «κατίτις» του στο ματς, το οποίο εξελισσόταν σε εφιάλτη.
Ηταν, πάντως, εμφανές πως ο ΠΑΟΚ όταν ανέβαζε ταχύτητα, όποτε ήθελε, απειλούσε… Φάνηκε στο 62' με τον Μακ, όπως και στο 65' με τον Κλάους. Και αυτά την ώρα που οι Κρητικοί κατόρθωναν στο 65' να απειλήσουν για πρώτη φορά τον «δικέφαλο» με τον Τζορτζ να σημαδεύει το δοκάρι του Γλύκου.
Το 4-0 έμελλε να μην αλλάξει με τον ΠΑΟΚ να απολαμβάνει, πλέον, τη μοναξιά της κορυφής και να πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία όχι μόνο στο ματς του Europa με τους Γάλλους, αλλά και στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
ΣΚΟΡΕΡ: 2', 43' Ρατς, 27' Μακ, 45' Αθανασιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΔΟΚΑΡΙΑ: 22' Κάτσε, 45' Αθανασιάδης, 45' Τζανδάρης – 65' Τζορτζ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 16' Ρατς – 42' Μονιάκης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βίτορ, Ράτς, Τζιόλης (77' Μάαρτενς), Τζανδάρης (68' Παπαδόπουλος), Κάτσε, Μακ, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (68' Γκολάσα).
ΟΦΗ: Λόρια, Μπανούσης (46' Κουτσιανικούλης), Μονιάκης, Μεϊτέ, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (58' Ράζακ), Κάλαιτζιτς, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Περογαμβράκης (46' Τζορτζ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου