ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

«Δικέφαλη» πτήση στην κορυφή!


Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν το πλήρωσε....
Ο «δικέφαλος» νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο, είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία και πάει για το ματς με τη Φιορεντίνα (23/10) με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.
Ενα γκολ σε 5 ματς είχε δεχτεί ο Ατρόμητος κι έφαγε δύο σ' ένα τρίλεπτο (27', 29') με αποτέλεσμα να έρθει μοιραία η ήττα από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, που είχε σε πολύ καλή μέρα τους Ρατς, Τζιόλη και Σκόνδρα.
Ο «δικέφαλος» επέβαλε τον ρυθμό του εξ' αρχής, δεν έβγαλε φάσεις ως το 20', ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, σκόραρε με Κάτσε (27'), Ρατς (29') με τον Τσενάμο να φέρει ευθύνη και στα δυο γκολ, καθώς «έπνιξε» το πρώτο και στο δεύτερο ήταν εκτός θέσης κι έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έκατσε, αλλά τελικά δεν το πλήρωσε... Ο Ατρόμητος μείωσε στο 61' με τον Ούμπιδες, έπαιξε με παίκτη παραπάνω από το 76', λόγω αποβολής του Ζε Βίτορ με δεύτερη κίτρινη, αλλά, τελικά δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Τούμπα.
Μόνο ο ΠΑΟΚ υπήρχε στο γήπεδο
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν εξ αρχής να επιβάλουν τον ρυθμό τους, ωστόσο, μέχρι το 20λεπτο δεν είχαν βρει τον τρόπο να απειλήσουν, παίζοντας κυρίως από δεξιά με τον Σαλπιγγίδη.
Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας, βρήκε διαδρόμους για να δημιουργήσει ρήγματα στην αμυντική λειτουργία του Ατρόμητου και σκόραρε.
Στο 27' ο Κάτσε σούταρε, ο Τσενάμο φαινόταν να μπλοκάρει εύκολα όμως η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και έγινε το 1-0, ενώ στο 29' ο Τζιόλης έκανε μια τριαντάρα μπαλιά κι ο Ρατς που βγήκε κρυφό φορ, με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Τσενάμο, που είχε βγει πολύ έξω από την εστία του.
Ο Ατρόμητος από την άλλη, δεν μπορούσε να αλλάξει πάνω από δυο τρεις μπαλιές. Από τη μία η πίεση των χαφ του «δικέφαλου» κι από την άλλη η κακή μέρα που βρέθηκαν Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία στέρησαν από τους Περιστεριώτες την δυνατότητα να τροφοδοτήσουν τους Ναπολεόνι, Παπάζογλου, που επίσης ήταν ωσεί παρόντες με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο με μηδέν (!) τελικές για τους φιλοξενούμενους!
Εκατσε ο ΠΑΟΚ, μείωσε ο Ατρόμητος
Ο Σα Πίντο προσπάθησε να ανεβάσει τους παίκτες του στα αποδυτήρια, ενώ λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας στο 51' τους Γεωργίου, Αγκουαζί στο ματς.
Ο πρώτος 10 λεπτά αργότερα, έφτιαξε το γκολ με το οποίο ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε την νωθρότητα και την σιγουριά του «δικέφαλου» κι έβαλε τους Περιστεριώτες στο ματς.
Ο Ούμπιδες έφτιαξε την φάση, ο Γεωργίου κινήθηκε στην περιοχή, έβγαλε την ασίστ κι ο Αργεντινός άσος έκανε το 2-1 στο 61' για τον Ατρόμητο, που ανέβηκε ψυχολογικά και κυνήγησε το αποτέλεσμα.
Ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον «Σάλπι» να κλειδώσει τη νίκη, όμως ο φορ του «δικέφαλου» αστόχησε από κοντινή απόκρουση έπειτα από διώξιμο του Τσενάμο στο 72'.
Αποβολή και φινάλε-θρίλερ!
Το ματς έγινε θρίλερ στο τελευταίο τέταρτο, καθώς ο Ζε Βίτορ αποβλήθηκε στο 76' με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ναπολεόνι.
Ο Ατρόμητος, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό βγήκε μπροστά για το γκολ της ισοφάρισης, με τον ΠΑΟΚ να κάθεται πίσω για να αμυνθεί και τελικά να παίρνει το «τρίποντο» που τον έφερε στην κορυφή.
ΣΚΟΡΕΡ: 27' Κάτσε, 29' Βίτορ – 61' Ούμπιδες
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22' Βίτορ, 64' Κάτσε, 67' Γκολάσα – 79' Ταυλαρίδης, 84' Τάτος, 85' Νάστος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 76' Βίτορ (2η κίτρινη)
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς, Κατσικάς, Βίτορ, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Μακ (51' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (90+1' Κουλούρης), Περέιρα (69' Μάρτενς)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Κοντοές, Δημούτσος (77' Τάτος), Ούμπιδες, Καραμάνος (57' Αγκουαζί), Πίτου Γκαρσία (57' Γεωργίου), Ναπολεόνι, Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου