ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

«Παράσταση» κορυφής για τον ΠΑΟΚ!

Πιάνοντας εξαιρετική απόδοση και χάνοντας σωρεία ευκαιριών για ένα πολύ μεγαλύτερο σκορ, ο ΠΑΟΚ, μετέτρεψε το... υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής με την Βέροια σε «περίπατο» (4-1), μπροστά σε περίπου 7-8 χιλιάδες οπαδούς του.
Κορυφαίος σε απόδοση για τον δικέφαλο ο Ράσβαν Ρατς ο οποίος μοίραζε παιχνίδι και ασίστ... απλόχερα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Πολύ καλός και ο Ρόμπερτ Μακ (έφτασε τα 5 γκολ) στην επιστροφή του, σκόραρε ενώ έδωσε και ασίστ για γκολ στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Στους 19 βαθμούς οι ασπρόμαυροι, εδραιώθηκαν ακόμη περισσότερο στην πρώτη θέση του πίνακα, αφήνοντας την Βέροια που ήταν πολύ κακή (και γνώρισε 2η ήττα) απόψε στους 15.
Με Τζιόλη στα στόπερ, πρόβλημα με Ντουμίτρου
Τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, ανάγκασαν τον Αγγελο Αναστασιάδη να παρατάξει τον ΠΑΟΚ με τον Αλέξανδρο Τζιόλη ως παρτενέρ του Κατσικά στο κέντρο της άμυνας. Την θέση του Τζιόλη στον χώρο του κέντρου κάλυψε ο Γκολάσα. Πάντως για τους ασπρόμαυρους, ο Ρόμπερτ Μακ ξεκίνησε κανονικά μετά τον τραυματισμό που αντιμετώπισε. Ετσι την τριάδα της επίθεσης, συνέθεσαν ο Μακ αριστερά, ο Σαλπιγγίδης δεξιά, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Αθανασιάδης.
Για τον Κάρλος Γκρανέρο, προέκυψε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, αφού ο Ντουμίτρου δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και έτσι την θέση του στην 11άδα κάλυψε ο Μπεν. Αυτή ήταν και η μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με το ματς κόντρα στον Λεβαδειακό.
Επιθετικός μονόλογος και... φτωχό 2-0!
Ασφυκτική πίεση άσκησε στην Βέροια από το ξεκίνημα του ματς ο ΠΑΟΚ και σε όλο το πρώτο 45λεπτο. Με τις γραμμές του κοντά, τους Σαλπιγγίδη-Μακ να είναι ιδιαίτερα ορεξάτοι στις πτέρυγες της επίθεσης και τον Ρατς να δημιουργεί πολλά προβλήματα με τις κάθετες μπαλιές του στην αντίπαλη άμυνα, ο δικέφαλος κυριάρχησε πλήρως. Τα ποσοστά κατοχής άγγιξαν ακόμη και το 75% στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 1' (σουτ του Κίτσιου), στο 3' (γυριστό σουτ Αθανασιάδη), στο 7' (σουτ του Μακ) στο 19' (Σαλπιγγίδης κι Αθανασιάδης δεν μπόρεσαν την προβολή).
Τελικά η... δικαίωση για τους παίκτες του Αναστασιάδη ήρθε στο 25ο λεπτό, όταν ο Σαλπιγγίδης σέντραρε από τα δεξιά και ο επερχόμενος Μακ με καρφωτό πλασέ δεν άφησε περιθώρια στον ως τότε πολύ σωστό Καντιμοίρη. Οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να πιέζουν και στο υπόλοιπο χρόνο ως την ανάπαυλα, παίζοντας ωραίαο ποδόσφαιρο, με την Βέροια να βοηθάει και εκείνη προς αυτήν την κατεύθυνση έστω κι αν έπαιζε παθητικά.
Η επιθετική διάθεση του δικεφάλου επιβραβεύτηκε για δεύτερη φορά 17 λεπτά μετά το πρώτο τέρμα (42') με τους ίδιους πρωταγωνιστές, οι οποίοι απλά άλλαξαν... ρόλους. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Μακ να βγάλει πάσα... πάρε βάλε στον Σαλπιγγίδη που με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-0.
Η Βέροια με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα έπαιζε φοβισμένα, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να αναπτυχθεί. Ακόμη και έτσι όμως Κάμπορα και Μπεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους με κάποια καλά σουτ που έκαναν. Ειδικά ο Μπεν θα για λίγο δεν σκόραρε στο 29' και το 43'.
Την κατοχή η Βέροια τα γκολ ο ΠΑΟΚ!
Στο πρώτο 15λεπτο του β' μέρους, η εικόνα του παιχνιδιού ήταν διαφορετική. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε την ίδια διάθεση με το πρώτο ημίχρονο, την ώρα που η Βέροια ήταν σαφώς ανεβασμένη.
Όχι πως οι φιλοξενούμενοι έπιασαν κάποια σπουδαία απόδοση, όμως ήταν πιο «συμπαγείς», πήραν την κατοχή και το κυριότερο, κρατούσαν τους γηπεδούχους μακριά από την εστία τους.
Ακόμη κι έτσι όμως οι ασπρόμαυροι βρήκαν και πάλι τον τρόπο να σκοράρουν και να δώσουν πανηγυρικό τόνο στη νίκη τους. Στο 57' ο Γκολάσα άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Κάτσε με σουτ στην δεξιά γωνία του Καντιμοίρη έγραψε το 3-0.
Γκολάρα... κερασάκι από τον Αθανασιάδη
Στο υπόλοιπο του ματς ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι την υπεροχή, καθώς μετά το τρίτο γκολ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημάδια κατάρρευσης. Οι γηπεδούχοι έχασαν συνεχώς ευκαιρίες, ο Ρατς εξακολουθούσε να βγάζει εξαιρετικές «ξυραφένιες» πάσες και σέντρες και σε μία από αυτές (στο 79') ο Αθαμασιάδης άνεβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ στην κίνηση.
Το μόνο που κατάφερε η Βέροια ήταν πετύχει το γκολ της τιμής, όταν μετά από ωραία πάσα του Κάμπορα σε αντεπίθεση, ο Μπεν μείωσε με πλασέ σε 4-1. Να πούμε τέλος, οτι ο Μπαλάφας κατά την αλλαγή του δέχηκε θερμό χειροκρότημα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, καθώς αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στην Τούμπα.
ΣΚΟΡΕΡ: 25' Μακ, 42' Σαλπιγγίδης, 57' Κάτσε, 79' Αθανασιάδης – 83' Μπεν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπάς (Αθηνών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 60' Τζανδάρης - 69' Αμαραντίδης
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Ρατς, Κατσικάς, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε (70' Μαντούρο), Γκολάσα, Σαλπιγγίδης (63' Παπαδόπουλος), Μακ, Αθανασιάδης (80' Περέιρα).
ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Μπατιόν, Μπαλάφας (64' Βάσκες), Γεωργιάδης (58' Μπαργκάν), Καλτσάς (67' Κατίδης), Μπεν, Κάμπορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου