ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΟΚ... ΠΑΣ για αποκλεισμό!

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ όσον αφορά τις πιθανότητες πρόκρισης του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Παρότι ο δικέφαλος κυριάρχησε επί του ΠΑΣ Γιάννινα σε όλο το 90λεπτο, δεν κατάφερε να νικήσει, μένοντας στο 1-1.
Οι ασπρόμαυροι πλήρωσαν την «φλυαρία» τους και την αδυναμίας του να μετουσιώσουν σε κλασικές ευκαιρίες την μεγάλη κατοχή (σ.σ. άνω του 70%) που είχαν στο ματς. Από την άλλη ο ΠΑΣ πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα με το οποίο αύξησε τις ελπίδες για πρόκριση.
Λίγος ο κόσμος που βρέθηκε στην Τούμπα, καθώς δεν ξεπέρασε τις 5-6 χιλιάδες...
Αλλαγές σε σχέση με την Βέροια
Σε σχέση με το ματς κόντρα στην Βέροια, με την επιστροφή του Βίτορ, ο Αγγελος Αναστασιάδης επανέφερε τον Πορτογάλο στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Κατσικά. Ετσι ο Τζιόλης από την άμυνα «γύρισε» εκ νέου στην μεσαία γραμμή. Στην επίθεση, ελλείψη του ΜΑΚ, αριστερά αγωνίστηκε ο Μάαρτενς δεξιά ο Σαλππιγγίδης ενώ στην κορυφή ο Αθανασιάδης
70% κατοχή ο ΠΑΟΚ, γκολ ο ΠΑΣ!
Οπως και στο ματς με την Βέροια, έτσι και με τον ΠΑΣ ο ΠΑΟΚ είχε τη συντριπτική κατοχή μπάλας στο πρώτο μέρος. Βεβαίως κόντρα στου Γιαννιώτες οι ασπρόμαυροι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις τόσο πολλές κλασικές ευκαιρίες, όμως βρίσκονταν συνεχώς έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων.
Οι τελευταίοι παρότι δεν κατάφερναν να κρατήσουν μπάλα σχεδόν καθόλου, κατάφεραν στην μία και μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο να ανοίξουν το σκορ! Πέτυχαν μάλιστα ένα εξαιρετικό γκολ, καθώς ο Σαπαλίδης βρήκε ωραία με «βαθιά» μπάλια τον Γιάκο, ο οποίος ακόμη πιο ωραία έστρωσε στον Ιλιτς. Ο τελευταίος προχώρησε στην καρδιά της περιοχής και με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Γλύκο για το 0-1.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο ΠΑΣ έπαιξε ακόμη πιο αμυντικά με τον ΠΑΟΚ να… εγκαθίσταται έξω από την περιοχή του αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει. Πάντως οι γηπεδούχοι είχαν μερικές αξιόλογες στιγμές όπως η κεφαλιά του Τζιόλη (15'), αλλά και τα σουτ των Κάτσε (17'), Κατσικά (29') και Μάρτενς (39').
Συνέχεια στην πίεση και 1-1
Με την έναρξη του Β' μέρους, ο Αναστασιάδης απέσυρε τον υποτονικό Μάρτενς και πέρασε στην θέση του τον Τζανδάρη. Η εικόνα του αγώνα ήταν παρόμοια, δηλαδή με τον δικέφαλο να πιέζει συνεχώς και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται μαζικά. Στο 52', ο Γιάννης Πετράκης απέσυρε τον σκόρερ Ιλιτς για να περάσει τον Μανιά, όμως πέντε λεπτά αργότερα είδε την ομάδα του να ισοφαρίζεται.
Σε μία φάση που δεν «μύριζε» γκολ, ο Τζιόλης με τεχνικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Γιαννιώτη για το 1-1.
Μετά το 75' ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τα έπαιξε «όλα για όλα», αντικαθιστώντας τον Κατσικά με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, σε μια κίνηση με την οποία «φόρτωσε» ακόμη περισσότερο την επίθεσή του.
Στα τελευταία 15 λεπτά οι αγωνία κορυφώθηκε. Ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 82' για να κάνει το 1-2 (τετ α τετ του Σαπαλίδη, απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Γλύκος), όπως και οι γηπεδούχοι στο 86' με εξ επαφής κεφαλιά του Αθανασιάδη.
ΣΚΟΡΕΡ: 57' Τζιόλης - 23' Ιλιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΚΑΡΤΕΣ: 87' Βίτορ, 87' Αθανασιάδης - 59' Αυγενικού, 81 Γιαννιώτης
ΠΑΟΚ (Α. Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Κατσικάς (75' Παπαδόπουλος), Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Τζιόλης, Γκολάσα, Μάρτενς (46' Τζανδάρης), Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Γιαννιώτης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Σκόνδρας, Αυγενικού, Γαρουφαλιάς (77' Χαρίσης), Ίλιτς (52' Μανιάς), Γιάκος (83' Μπέριος), Ηλιάδης και Σαπαλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου