ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Έκανε το χρέος του, εκμεταλλεύτηκε το «δώρο»

Και το δώρο πήρε και φρόντισε να το εκμεταλλευτεί. Η Φιορεντίνα κέρδισε στη Γαλλία την Γκινγκάμπ με 2-1, ο κακός για 65' παιχνιδιού ΠΑΟΚ, όταν σοβαρεύτηκε, πήρε τη νίκη στο παγωμένο Μπορίσοφ με 2-0 επί της Ντιναμό Μινσκ χάρις στα δύο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη και πλέον περιμένει την 11η Δεκεμβρίου και το ματς της Τούμπας κόντρα στη γαλλική ομάδα.
Εκεί ο «δικέφαλος» του βορρά, που έφτασε στους επτά βαθμούς τη Γκενγκάν, που υπερέχει στη μεταξύ τους ισοβαθμία, θα ζητήσει απλά τη νίκη - ανεξαρτήτως, δηλαδή, διαφοράς τερμάτων - για να προκριθεί εις βάρος της στους 32 του Europa League.
Η «λύτρωση» του Κλάους και ο τραυματισμός του
Στα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήταν, όπως αναφέραμε, πολύ κακός στα πρώτα 65' παιχνιδιού, κάνοντας έξαλλο μέχρι τότε τον Άγγελο Αναστασιάδη. Τίποτε δεν φαινόταν να λειτουργεί.
Η αδιάφορη και δίχως άγχος Ντιναμό Μινσκ μετά το 20' είχε πάρει την κατοχή και μάλιστα στο 49' και στο 56' είχε απειλήσει με σουτ των Αντάμοβιτς και Σίμοβιτς αντίστοιχα, αλλά ο Παναγιώτης Γλύκος αντέδρασε σε αμφότερες τις προσπάθειες σωστά κρατώντας όρθια την ομάδα του.
Και αφού είχαμε διανύσει 65' παιχνιδιού ο «δικέφαλος» του βορρά – επιτέλους για τον ίδιο – «ξύπνησε». Αφού απείλησε με τον Περέιρα στο 71' (χαμένο τετ α τετ) και με τον Τζανδάρη στο 79' (στις καλύτερες μέχρι τότε στιγμές του δευτέρου μέρους) έφτασε στο γκολ στο 83'.
Ο Τζιόλης έβγαλε μέσα στην περιοχήμε κεφαλιά για τον Περέιρα, εκείνος έκανε την παράλληλη πάσα στο ύψος της μικρής περιοχής για τον αφύλακτο Αθανασιάδη, ο οποίος σε κενή εστία δεν μπορούσε να αστοχήσει. Κι έτσι «λυτρώθηκε» για το χαμένο τετ α τετ μόλις στο 3', που θα μπορούσε να είχε απλουστεύσει την κατάσταση από νωρίς για τον ΠΑΟΚ.
Στο 88' έγινε το τελικό 0-2. Ο Περέιρα σε θέση δεξιά μέση στην περιοχή έβγαλε στον Κάτσε, εκείνος σούταρε η μπάλα κόντραρε και ο Αθανασιάδης πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για δεύτερη φορά στη βραδιά.
Φάση στην οποία τραυματίστηκε χαμηλά στο πόδι σε κόντρα με αντίπαλο. Μάλιστα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο κουτσαίνοντας, δίνοντας τη θέση του στον Παπαδόπουλο.
Αναγκαστική αλλαγή έγινε στο 28' και ο Κατσικάς, που υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο και αντικαταστάθηκε από τον Τζαβέλλα.
Περίπου 100 οι «ηρωικοί» οπαδοί
Στο... παγωμένο Μπορίσοφ, όπου έγινε ο αγώνες, ταξίδεψαν περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ, που στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη. Στη διάρκεια του αγώνα ενίσχυαν τον ΠΑΟΚ με συνθήματα, ενώ κάποιοι πιο... θαρραλέοι δεν δίστασαν, παρά τους -5ο, να βγάλουν τις μπλούζες και να... χορεύουν γυμνοί στο κρύο.
ΣΚΟΡΕΡ: 83', 88' Αθανασιάδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 77' Βερετίλο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρόμπερτ Σχόνγκενχόφερ (Αυστρία)
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ (Βλάντιμιρ Ζουράβελ): Ιγκνάτοβιτς, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Βερετίλο, Κοντσεβόι, Νίκολιτς, Σίμοβιτς, Ουντότζι (74 Γιαρότσκι), Στάσεβιτς, Αντάμοβιτς, Τζα Τζε-Τζε (81' Ντιομάντε)
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς (28 λ.τρ. Κατσικάς), Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (46' Γκολάσα), Αθανασιάδης (90' Παπαδόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου