ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Θρίαμβος του Παναθηναϊκού στην Τούμπα!

Τρεις μέρες μετά τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την 10η αγωνιστική της Superleague, τού έσπασε το αήττητο, πλησίασε στο -6 από την κορυφή και «έφερε» τον Ολυμπιακό στο -2 από τον «δικέφαλο», που παραμένει πρώτος.
Οι «πράσινοι» πήραν μια νίκη με όπλο το πάθος, την καλή τους οργάνωση και την καλή αμυντική παρουσία, καθώς στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αμύνονταν (σ.σ. η κατοχή μπάλας ήταν 62% - 38%). Αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που είχαν, είχαν και δοκάρι (7' Δώνης) και πέτυχαν ένα σπουδαίο «διπλό» έχοντας την απουσία του Ζέκα, τις ενοχλήσεις του Μέντες στη γάμπα (έμεινε την τελευταία στιγμή εκτός αποστολή), την ατυχία του τραυματισμού του Σίλντενφελντ στο 74' (με το σκορ στο 1-1) και με τον Αναστασίου να κρατάει στον πάγκο τον Μπεργκ (υποφέρει από ίωση) σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Οσο για τον ΠΑΟΚ; Γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα (είχε 7 σερί νίκες), επηρεάστηκε πολύ από τις απουσίες των Ρατς και Μακ, δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Παναθηναϊκού και δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Ατζαγκούν στο 51', ο Περέιρα ισοφάρισε στο 64', αλλά την ώρα που ο «δικέφαλος» προσπάθησε να πιέσει για το 2-1, δέχθηκε αυτός γκολ με τον Καρέλη στο 79'.
Kατοχή ΠΑΟΚ, ευκαιρία Παναθηναϊκού
Ο ΠΑΟΚ (σε 4-3-3) ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο. Υπήρξαν μικρά διαστήματα στα οποία πίεσε αρκετά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με τρία κεντρικά χαφ (4-3-2-1) είχε ως πρώτη έννοια να κλείσει τους χώρους, να μην κινδυνέψει και μετά να απειλήσει. Οι απουσίες Ρατς και Μακ ήταν εμφανείς στον «δικέφαλο». Παιχνίδι από αριστερά δεν υπήρχε και όλες, σχεδόν, οι ενέργειες έγιναν από δεξιά με τις συχνές προωθήσεις του Κίτσιου.
Οι σέντρες των γηπεδούχων… αμέτρητες και όλες «καθαρίζονταν» εύκολα από τους φιλοξενούμενους. Ετσι, ο ΠΑΟΚ απείλησε μόνο με το «τσαφ» του Σαλπιγγίδη στο 6' και το μακρινό σουτ του Γκολάσα στο 34' (μπλόκαρε ο Στιλ). Ωστόσο, η μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήρθε από τον Παναθηναϊκό στο 7' με το δοκάρι ύστερα από κεφαλιά του Δώνη και προσπάθεια απομάκρυνσης του Κάτσε. Οι «πράσινοι» είχαν και ένα καλό (αλλά άστοχο) φάουλ του Νάνο στο 45', ενώ διαμαρτύρονται σωστά για την λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Καρέλη στο 19' (από την αριστερή πλευρά έφευγε κάθετα προς την εστία του Γλύκου).
«Πράσινη»… ευστοχία
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γρήγορο γκολ για τον Παναθηναϊκό, μόλις στο 51' από τον Ατζαγκούν (κοντινό πλασέ, σε φάση που φέρει ευθύνη η άμυνα του ΠΑΟΚ). Οι «πράσινοι» είχαν πετύχει το στόχο τους και ο Αναστασιάδης έκανε διπλή κίνηση: Περέιρα και Παπαδόπουλος στις θέσεις Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη μόλις στο 57', με το σύστημα να γυρίζει σε 4-4-2. Ο Περέιρα τον «δικαίωσε», με το φάουλ-γκολ της ισοφάρισης στο 64' (ο Πέτριτς, στο τείχος, σκύβει, ενώ και το τείχος ανοίγει).
Μετά το 1-1, ο «δικέφαλος» συνέχισε τις προσπάθειες για γκολ, ώστε να κάνει την ολική ανατροπή και οι «πράσινοι» αμύνονταν, «ψάχνοντας» τις αντεπιθέσεις. Ο Βίτορ απείλησε με κεφαλιά στο 73' (σε φάση που ο Σίλντενφελντ τον τραβάει από τη φανέλα μέσα στην περιοχή), αλλά το γκολ ήρθε για τον Παναθηναϊκό σε αντεπίθεση, με τον Καρέλη στο 79' και πάλι από λάθος των γηπεδούχων.
Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για την ισοφάριση, ο Αναστασιάδης έβαλε και τον Μάρτενς αντί του Κατσικά γυρνώντας το σύστημα σε 3-5-2, αλλά με εξαίρεση το σουτ του Σπυρόπουλου στο 84' (έδιωξε ο Στιλ), δεν απείλησε. Στο ίδιο διάστημα, ο Παναθηναϊκός είχε τον Ατζαγκούν να παίζει με πρόβλημα (είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές) και «άγγιξε» το 1-3 με το σουτ του Πέτριτς στο 90'.
ΣΚΟΡΕΡ: 64' Περέιρα - 51' Ατζαγκούν, 79' Καρέλης
ΔΟΚΑΡΙΑ: 7' Δώνης, 78' Καρέλης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44' Σπυρόπουλος, 55' Κάτσε, 89' Βίτορ - 39' Μπούι, 53' Κλωναρίδης
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Κατσικάς (81' Μάρτενς), Βίτορ, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (57' Περέιρα), Γκολάσα, Αθανασιάδης (57' Παπαδόπουλος).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (74' Τριανταφυλλόπουλος), Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (68' Λαγός), Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης (60' Πέτριτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου