ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Αλλαγές και... δοκάρι «λύτρωσαν» τον ΠΑΟΚ!

Σε ένα ματς με εντυπωσιακές εναλλαγές συναισθημάτων, ο ΠΑΟΚ αν και στο μεγαλύτερο μέρος δεν ικανοποίησε, επικράτησε της Κέρκυρας με 2-1, παρουσία 6-7 χιλιάδων οπαδών του στην Τούμπα.
Ο δικέφαλος βρήκε απέναντί του μια εξαιρετική Κέρκυρα που δεν είναι άδικο να πούμε ότι άξιζε τον βαθμό της ισοπαλίας, έχοντας μάλιστα δοκάρι στην τελευταία φάση της αναμέτρησης!
Έτσι οι ασπρόμαυροι διατήρησαν το +4 από τον Ολυμπιακό, ωστόσο έδειξαν και πάλι ότι είναι πολύ κουρασμένοι από τις συνεχείς υποχρεώσεις. Άλλωστε και ο Αγγελος Αναστασιάδης αναγκάστηκε να ρίξει Αθανασιάδη και Ρατς στο δεύτερο μέρος ώστε να δώσει ώθηση στην ως τότε νωθρή ομάδα του.
Με 4-3-3 και πολλές αλλαγές ο ΠΑΟΚ
Ο Αγγελος Ανστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με πολλές αλλαγές, καθώς εκτός αποστολής έμεινε τελικά οι Σαλπιγγίδης και Γκολάσα (είναι άρρωστος), ενώ στον πάγκο έμειναν Αθανασιάδης, Ρατς και Κίτσιου. Ετσι ο Ελληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 και τους Κουλούρη, Περέιρα και Παπαδόπουλο στην επίθεση. Ο Μιχάλης Γρηγορίου από την πλευρά του παρέταξε την Κέρκυρα με τον Καϊκούτι στην κορυφή, τους Χαβίτο, Κοντό στις πτέρυγες και τον Ζορμπά πίσω από τον επιθετικό.
Νωθρός ο ΠΑΟΚ, τις εντυπώσεις η Κέρκυρα
Στο πρώτο μέρος μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε ποσοστά κατοχής άνω του 60%, ωστόσο η αλήθεια ήταν ότι δεν είχε συνοχή, ήταν «φλύαρος» και ουσιαστικά οι φορές που απείλησε την αντίπαλη εστία ήταν λίγες.
Ειναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος η Κέρκυρα είχε επτά τελικές, έναντι μόλις τριών του δικεφάλου. Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν με άνεση το μηδέν πίσω και δεν ήταν λίγες οι φορές που βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση (κυρίως με αντεποθέσεις) απειλώντας με τον Γκόμεζ (στο 19΄ και το ), Χαβίτο (στο 37') και Καϊκούτ (στο 41').
Από την πλευρά του ο δικέφαλος είχε μια καλή στιγμή με τον Τζανδάρη (στο 19'), ενώ στο 39' ο βοηθός ανέκοψε λανθασμένα τον Ζορμπά με οφσάιντ κι ενώ ετοιμαζόταν να βγει τετ α τετ με τον Γλύκο.
Οι αλλαγές λύτρωσαν και τους δύο!
Ο Αγγελος Ανστασιάδης βλέποντας το κακό πρόσωπο της ομάδας του στο α' μέρος με την έναρξη του δεύτερου έριξε μέσα τους Αθανασιάδη και Ρατς. Η εικόνα του ΠΑΟΚ βελτιώθηκε σταδιακά, χωρίς και πάλι ο δικέφαλος να πιάσει κάποια σπουδαία απόδοση. Έπαιξε όμως όσο χρειαζόταν για να πατάει περιοχή και να απειλεί, κάτι που δεν έκανε στο πρώτο μέρος.
Στο 58' η Τούμπα ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, όταν ο Παπαδόπουλος έβγαλε ωραία ασίστ στον Περέιρα και εκείνος την μετουσίωσε σε γκολ για το 1-0. Η αντίδραση των «Φαιάκων» ήταν εντυπωσιακή. Ο Μιχάλης Γρηγορίου πέρασε στο ματς τους Μαρκόφσκι και Ανδρεόπουλο με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν μπροστά και στο δίλεπτο 69-70' που έκαναν τρεις(!) μεγάλες ευκαιρίες κατάφεραν να ισοφαρίσουν!
Στις δύο πρώτες ο Γλύκος είπε «όχι» σε κεφαλιά και σουτ του Μαρκόφσκι, ενώ στην Τρίτη ο Ναγιάρ νίκησε τον διεθνή τερματοφύλακα με ωραία σουτ, αλλά και την… βοήθεια του Τζαβέλλα που άθελα του άλλαξε την πορεία της μπάλας με το σώμα του.
Η Τούμπα πάγωσε προς στιγμήν, στα αμέσως επόμενα λεπτά ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αγχωμένος, όμως η… έμπνευση του Κάτσε να σουτάρει έξω από την περιοχή είχε αποτέλεσμα καθώς η μπάλα κατέληξε… συστημένη στα δίχτυα του Σετκους.
Δοκάρι στο τελευταίο δευτερόλεπτο!
Οι συγκινήσεις στο ματς δεν είχαν τελειώσει όμως. Ο Περέιρα αστόχησε εξ επαφής προς κενής εστίας στο 90' ενώ στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων το… δεξί δοκάρι είπε «όχι» σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Καϊκούτ!
ΣΚΟΡΕΡ: 58' Περέιρα, 81' Κάτσε - 70' Ναγιάρ
ΔΟΚΑΡΙ: 93': Καϊκούτ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 78' Ρατς - 54' Ναγιάρ, 56' Ντιμιτρόφσκι, 74' Ανδρεόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Ποζατζίδης (76' Πόζογλου), Τζαβέλας, Βίτορ, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος (46' Ρατς), Τζανδάρης, Κάτσε, Περέιρα, Κουλούρης (46΄' Αθανασιάδης), Παπαδόπουλος.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Γκόμεζ, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόσο (65' Ανδρεόπουλος), Ζορμπάς, Νάγιαρ (76' Κρητικός), Κόντος, Καικούτ, Χαβίτο (65' Μαρκόφσκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου