ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Σούπερ ΠΑΣ, «έπνιξε» τον ΠΑΟΚ

Παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΣ Γιάννινα μετέτρεψε σε… περίπατο τον αγώνα με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, επικρατώντας 3-0 για τη 15η αγωνιστική της Super League. Πλέον η διαφορά του ΠΑΟΚ από τον δεύτερο Ολυμπιακό είναι μόλις στον έναν βαθμό.
Οι Ηπειρώτες ήταν εξαιρετικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και δικαίως πήραν τους τρεις βαθμούς απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που διανύει παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος, γνωρίζοντας τη δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας ήττα με «βαρύ» σκορ, έπειτα από το 4-0 στην Ξάνθη.
Οι Γιαννιώτες πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά του αγώνα κι αυτό αποτυπώθηκε από τις τελικές προσπάθειες. Ο Λίλα στο 8' και στο 11' απείλησε δις τον Γλύκο, ο οποίος την πρώτη φορά είδε τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία του, ενώ τη δεύτερη την απέκρουσε.
Στο 17' υπήρξε η πρώτη καλή διπλή καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ αρχικά με τον Αθανασιάδη να σουτάρει, ο Βελλίδης απέκρουσε ασταθώς, νέο σουτ του Σαλπιγγίδη, με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ μπλοκάρει τη μπάλα.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 24', όταν βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Λίλα γύρισε τη μπάλα στον επερχόμενο Τσάβες, αυτός είδε τον Γλύκο εκτός θέσης και να προσπαάθησε να τον «κρεμάσει», όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση!
Δύο λεπτά αργότερα, στο 26', η υπεροχή του ΠΑΣ καρποφόρησε. Ο Τσάβες έβγαλε τους Γιαννιώτες στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Λίλα, ο Αλβανός μέσος πήρε τα βήματα, εξαπέλυσε «οβίδα» έξω από την περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γλύκου για το 1-0!
Μάλιστα στη φάση του γκολ ο Γλύκος προσγειώθηκε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια να τραυματιστεί στη λεκάνη. Η αναμέτρηση διακόπηκε για περίπου 5' κι εν τέλει ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αποχώρησε με το φορείο, δίνοντας τη θέση του στον Σαρλ Ιτάνζ.
Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του β' ημιχρόνου ο ΠΑΣ έριξε… προειδοποιητική βολή με τον Τσάβες να αστοχεί σε μακρυνό πλασέ, ενώ στο 52' ο Λίλα και πάλι δοκίμασε το πόδι του από μέση απόσταση, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Ο Πετράκης, βλέποντας πως ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, «φρέσκαρε» την επίθεσή του, αντικαθιστώντας στο 62' τον Ίλιτς με τον Ακόστα, ενώ παράλληλα ο Τάβες μετακινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Όσο για τον Αναστασιάδη, διέκρινε πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να τελειώσει φάσεις, γι' αυτό και έριξε στη μάχη και τον Παπαδόπουλο στο 66' στη θέση του Κίτσιου.
Με την είσοδο του «Παπ» ο ΠΑΟΚ γύρισε σε 3-5-2, με τριάδα Σκόντρα, Βίτρος, Σπυρόπουλου στην άμυνα και δίδυμο Παπαδόπουλου – Αθανασιάδη στην επίθεση. Στην πρώτη φάση με αυτή τη διάταξη, στο 69', ο Περείρα δεν μπόρεσε να πλασάρει εξ' επαφής έπειτα από γύρισμα του Τζανδάρη, καθώς τον πρόλαβε ο Τζημόπουλος.
Κι ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να εντείνει την πίεσή του, ήρθε μια αντεπίθεση του ΠΑΣ στο 73' με τον Χαρίση να πασάρει στον Τσάβες, αυτός είδε τον Κοροβέση να σπριντάρει και να περνά τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, του πέταξε τη μπάλα κι ο Κοροβέσης με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ιτάνζ για το 2-0!
Το… κερασάκι στην τούρτα το έβαλε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιχάλης Μανιάς, ο οποίος στο 87' είχε αντικαταστήσει τον τσάβες. Ο έμπειρος επιθετικός σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιτάν για το 3-0. Ο Μανιάς, πάντως, πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 6', μιας κι αμέσως μετά το γκολ που σημείωσε έβγαλε τη φανέλα του κι εν συνεχεία κλώτσησε κι έσπασε το σημαιάκι του κόρνερ, με συνέπεια ο Βοσκάκης να του δείξει δύο κίτρινες κάρτες και να τον αποβάλλει.
ΣΚΟΡΕΡ: 26' Λίλα, 73' Κοροβέσης, 93' Μανιάς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27' Λίλα, 74' Κοροβέσης, 93' Μανιάς - 13' Βίτορ, 45' Αθανασιάδης, 76' Τζανδάρης, 90' Παπαδόπουλος
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 93' Μανιάς
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Στρούνα, Κοροβέσης (84' Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Τσουκαλάς, Ίλιτς (62' Ακόστα), Χαρίσης, Τσάβες (87' Μανιάς), Ναδάλες
ΠΑΟΚ: Γλύκος (31' λ.τ. Ιτάνζ), Σκόνδρας, Περέιρα (77' Κουλούρης), Αθανασιάδης, Κάτσε, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Σαλπιγγίδης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Κίτσιου (67' Παπαδόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου