ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ποδαρικό με ανατροπή και το «δεξί» ο ΠΑΟΚ

Ο Δελφάκης κατάφερε να αφήσει και τις δύο ομάδες παραπονούμενες. Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε… σκούρα κόντρα στον εξαιρετικό Πανιώνιο, που ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις και από δύο στημένες φάσεις και ένα γκολ από την άσπρη βούλα έφτασε στη νίκη με ανατροπή επί των «κυανέρυθρων» (3-2) αναδεικνυόμενος έτσι ως πρωταθλητής χειμώνα με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου.
Οι φιλοξενούμενοι «φωνάζουν» κυρίως και πολύ για τη φάση του 89' όταν και ο Οικονόμου σκόραρε με κεφαλιά, ευρισκόμενος στην ίδια ευθεία με τον αμυνόμενο με το σώμα του ελαφρώς ριγμένο προς τα μπροστά όπως φάνηκε από το ριπλέι, αλλά με τον 1ο επόπτη να σηκώνει τη σημαία και με το ρέφερι από την Αρκαδία να ακολουθεί την υπόδειξη και να ακυρώνει το γκολ των «κυανέρυθρων», που θα έφερνε ένα λεπτό πριν τα 90' το ματς στα ίσια.
«Στραβό» από την αρχή το κλίμα
Το κλίμα αναφορικά με τις διαιτητικές αποφάσεις φάνηκε να είναι… στραβό από την αρχή, όταν και ο Δελφάκης έδωσε πέναλτι στο 9' υπέρ του Κολοβού, όταν ο μεσοεπιθετικός των «κυανέρυθρων» έπεσε ουσιαστικά πάνω στον Κάτσε, έχοντας δίπλα του και την πίεση του Βίτορ.
Ο ίδιος ο Κολοβός το εκτέλεσε και ο Πανιώνιος στο 10' πήρε ξανά το προβάδισμα κόντρα στον ΠΑΟΚ που είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 11'.
Η 3η φάση, πλην των προαναφερόμενων, η οποία ξεσήκωσε... θύελλα συζητήσεων είχε να κάνει με το πέναλτι που κέρδισε στο 71' ο Παπαδόπουλος από τον Οικονόμου. Επαφή υπάρχει με τον στόπερ των «κυανέρυθρων»να σηκώνει το πόδι μπροστά στον έμπειρο επιθετικό, που, η αλήθεια, είναι ότι έπεσε εντυπωσιακά. Όμως επαφή υπάρχει.
Τα νεύρα με Παπαδόπουλο και η αποβολή του Ιμπαγάσα
Στη φάση αυτή ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον κορυφαίο του γηπέδου Αριέλ Ιμπαγάσα και λίγο έλειψε οι δύο παικτες να πιαστούν στα χέρια. Τόσο ο Έλληνας φορ όσο και ο Αργεντινός, που διαμαρτυρήθηκε για θέατρο στον Παπαδόπουλο, αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα.
Ο Ιμπαγάσα, μάλιστα, αποβλήθηκε σωστά στο 87' με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Κίτσιου και αποχωρώντας έδωσε το χέρι στον Παπαδόπουλο που είχε απλώσει το δικό του, δείχνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο ότι η παρεξήγηση μεταξύ τους λύθηκε.
Σωτήριες επεμβάσεις ο Ιτάνζ
Αντίθετα με τον ΠΑΟΚ, που απειλούσε σχεδόν αποκλειστικά από στημένες μπάλες, ο Πανιώνιος ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και σε τρεις περιπτώσεις έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά σταμάτησε πάνω στον Ιτάνζ.
Στο 22' ο Ιμπαγάσα έβγαλε τον Μπουμάλ σε θέση δεξιά μέσα στην περιοχή, εκείνος από τη γωνία της μικρής περιοχής σούταρε δυνατά με το αριστερό μόνος απέναντι στον Ιτάνζ, με τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα να αποκρούει στην κλειστή του γωνία. Στο 59' μετά από πολύ όμορφη πάσα του Ιμπαγάσα στον Γιάννου, ο τελευταίος σούταρε με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής με το αριστερό για να αποκρούσει και πάλι ο Ιτάνζ, ενώ στο 81' ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας απέκρουσε με τα πόδια σουτ του Κολοβού μέσα από την περιοχή.
Αυτές ήταν και οι πιο μεγάλες φάσεις για τον Πανιώνιο, που βρήκε δίχτυα και στο 89', αλλά το γκολ του Οικονόμου με κεφαλιά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
ΠΑΟΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-2
ΣΚΟΡΕΡ: 8' Βίτορ, 30 Μαντούρο, 72 πεν. Αθανασιάδης - 2 Γιάννου, 10 πεν. Κολοβός -
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 88' Ιμπαγάσα (2η κ.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45+1' Ρατς, 48' Μαντούρο, 71 Παπαδόπουλος, 89' Σκόνδρας - 23' Κολοβός, 36 Τασουλής, 45+1 Παπαδόπουλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Κίτσιου, Σκόνδρας, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης (66' Γκολάσα), Μαντούρο, Σαλπιγγίδης (66' Παπαδόπουλος), Περέιρα (90' Περέιρα), Αθανασιάδης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασούλης (86' Μασούρας), Οικονόμου, Παντίδος, Αργυρόπουλος (91' Ρισβάνης), Σιώπης (76 Φούντας), Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Κολοβός, Ιμπαγάσα, Γιάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου