ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Από το «πάμε να φύγουμε» στο μάγκικο διπλό

Με σπουδαίο και… μάγκικο διπλό στη Μυτιλήνη ξεκίνησε στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνιζόμενος με 10 παίκτες από το 37'… ξεπέρασε τα νεύρα του α' ημιχρόνου από κάποια σφαλτσοσφυρίγματα του Μήτσιου (Ηπείρου) και με δύο γκολ του Περέιρα στο 51' και στο 58' και απόκρουση πέναλτι του Ιτάνζ στο 82' έκανε την ανατροπή κόντρα στην Καλλονή (προηγήθηκε στο 7' με τον Καλτσά), παραμένοντας σε απόσταση «βολής» από τον Ολυμπιακό.
Το «πάμε να φύγουμε του Αναστασιάδη» και η δίκαιη αποβολή του Κάτσε
Ήταν, πάντως, ένα ματς που τα είχε όλα. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ νωθρός και μόλις στο 7' βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Καλτσά να σουτάρει εκτός περιοχής, την μπάλα να κοντράρει ελαφρά και να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Ιτάνζ, που σαφέστατα φέρει ευθύνη, αφού καθυστέρησε πολύ να πέσει.
Κάπου εκεί ξεκίνησαν τα πρώτα νεύρα, τα οποία ενέτεινε ο διαιτητής Μήτσιος με κάποιες αποφάσεις του.
Ο διαιτητής του συνδέσμου Ηπείρου δεν έδωσε τρία - τέσσερα σφυρίγματα στον ΠΑΟΚ και στο 37' δεν υπέδειξε φράγμα του Κεϊτά στον Κάτσε εκτός περιοχής. Αντίθετα, όμως, απέβαλλε τον μέσο του «δικεφάλου» του βορρά στην ίδια φάση για εξύβριση.
Και απολύτως δικαιολογημένα, διότι φαίνεται ξεκάθαρα στο φακό τι του είπε ο Κάτσε όντας εκνευρισμός από τον μη καταλογισμό του φάουλ.
Κάπου εκεί… τρελάθηκε και ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος κάλεσε τους πάικτες του, όσους ήταν στον αγωνιστικό χώρο και όσους ήταν στον πάγκο να φύγουν από το γήπεδο!
Ακολούθησε ένα τρίλεπτο πανικού με έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του «δικεφάλου» του βορρά προς τον Μήτσιο και τελικά η κίνηση αυτή – που θα ήταν τουλάχιστον υπερβολική – δεν έγινε πράξη. Οι ψύχραιμες φωνές επικράτησαν - έστω και αν στο 42 είχαμε νέες διαμαρτυρίες και κίτρινη κάρτα στον Παπαπαδόπουλο - και ο ΠΑΟΚ έμεινε στο γήπεδο για να φτάσει σε μια… μάγκικη ανατροπή στο β' μέρος.
Η μεταμόρφωση του β' μέρους
Μετά την ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ – με τον Τζαναδάρη να παίρνει τη θέση του Μαντούρο – μπήκε… πεισμωμένος και αποφασισμένος να πετύχει την ανατροπή στο δημοτικό στάδιο της Μυτιλήνης. Και τα κατάφερε. Με σκόρερ τον Περέιρα στο 51' και στο 58' έφτασε στο 1-2. Ο Αργεντινός βρέθηκε στο σωστό σημείο και έβαλε δύο από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του εκμεταλλευόμενος ασίστ πάρε – βάλε από Αθανασιάδη και Μακ αντίστοιχα. Ειδικά η ενέργεια του Σλοβάκου από τα αριστερά είναι «μαγική», ενώ ο Αθανασιάδης έβγαλε την ασίστ με το πόδι ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ρατς (για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι).
Τον κράτησε όρθιο ο Ιτάνζ
Πάντως, αν και ο ΠΑΟΚ έλεγχε απόλυτα – έστω και αν έπαιζε με 10 – το ρυθμό στο β' μέρος πιθανότατα δεν θα είχε πάρει το διπλό αν δεν είχε τον Ιτάνζ. Βλέπετε ο Καμερουνέζος έπιασε με εξαιρετική επέμβαση στην αριστερή του γωνία την εκτέλεση πέναλτι του Μανούσου, το οποίο είχε κερδίσει ο Χουάνμα από τον Κωνσταντινίδη.
Ζήτησε πέναλτι ο Μακ
Τέλος, ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι στο 75' σε μαρκάρισμα του Τσαμπούρη στον Μακ, σε μια πολύ δύσκολη φάση, στην οποία φαίνεται ο αμυντικός της Καλλονής να βρίσκει και πόδι και μπάλα.
ΚΑΛΛΟΝΗ – ΠΑΟΚ 1-2
ΣΚΟΡΕΡ: 7' Καλτσάς – 51', 58' Περέιρα
ΧΑΜ. ΠΕΝ: 82' Μανούσος (απέκρουσε ο Ιτάνζ)
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 37' Κάτσε (απευθείας κόκκινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34' Βίτορ, 55' Τζανδάρης, 68' Αθανασιάδης, 70' Σαλπιγγίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου).
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλλιός, Αντέγιο, Κεϊτά (65' Στεφάνοβιτς), Καλτσάς, Πιπίνης (75' Μίνγκας), Τσαμπούρης, Λεοζίνιο (66' Καμαρά), Μανούσος, Χουάνμα
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Μαντούρο (46' Τζανδάρης), Κάτσε, Περέιρα, Μακ (92' Σκόνδρας), Σαλπιγγίδης (96' Παπαγιαννόπουλος), Αθανασιάδης
* Στο 42' πήρε κίτρινη για διαμαρτυρία ο ευρισκόμενος στον πάγκο Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου