ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Με Κλάους (ξανά) στην κορυφή!

Ένα γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο 24΄ αρκούσε στον (κακό) ΠΑΟΚ για να πάρει τη νίκη επί του (μαχητικού) Πλατανιά και να επιστρέψει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη έκαναν από νωρίς ξεκάθαρες τις προθέσεις τους, απειλώντας από τα πρώτα λεπτά την εστία των Κρητικών. Στο 8' ο Ιτούα απομάκρυνε τη μπάλα έπειτα από το σουτ του Μακ, ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Ιτοπύα έδιωξε τη μπάλα έπειτα από μπαλιά του Μακ και πριν την προλάβει ο Αθανασιάδης.
Στο 15' ο Αθανασιάδης έριξε την πρώτη… προειδοποιητική βολή, όταν έπιασε το γυριστό σουτ έπειτα από μπαλιά του Τζανδάρη, όμως απομάκρυνε τη μπάλα με το πόδι ο Ολιμπά. Διότι εννέα λεπτά αργότερα, στο 24' ο αρχηγός του ΠΑΟΚ άνοιξε… λογαριασμό στο ματς: σέντρα του Σκόνδρα από δεξιά, σουτ στην κίνηση από τον Κλάους, η μπάλα πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα, 1-0 για τον «δικέφαλο του βορρά».
Στο 30' ορθώς ο Αθανασιάδης υποδείχθηκε εκτός θέσης αν και ο Ολιμπά πρόλαβε με γροθιές κι απομάκρυνε τη μπάλα, ενώ στο 34' ήταν η σειρά του Πλατανιά να απειλήσει, όμως ο Ιτάνζ εκτινάχθηκε στη γωνιά του κι έδιωξε τη μπάλα στο σουτ του Γιακουμάκη.
Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Σκόνδρας ήταν αυτός που απείλησε, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Αθανασιάδη, όμως ο Ολιμπά δεν είχε πρόβλημα να τελειώσει τη φάση.
Βλέποντας την άμυνα του Πλατανιά να έχει κλείσει τους διαδρόμους, ο Άγγελος Αναστασιάδης λίγο μετά το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου έδωσε οδηγίες στους Μακ και Σαλπιγγίδη να αλλάξουν πλευρές, προκειμένου να μπορούν να διεμβολίζουν πιο εύκολα την αμυντική γραμμή των Κρητικών.
Η «απάντηση» του Γιάννη Χριστόπουλου ήρθε στο 56' με την είσοδο του Μιλούνοβιτς αντί του Τσουράκη, ενώ στο 62' ο Άγγελος Αναστασιάδης θέλησε να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, με τον Γκολάσα να αντικαθιστά τον Μαντούρο. Νωρίτερα, στο 61' ο Μακ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς, όταν μόνος του προ του Ολιμπά αστόχησε εαπελπιστικά!
Πάντως την πρώτη καλή στιγμή μετά απ' αυτές τις αλλαγές την είχε ο Πλατανιάς στο 71' με τον Γιακουμάκη να σουτάρει από καλή θέση και τον οπισθοχωρημένο Σαλπιγγίδη να του βάζει την κόντρα.
Στο 77' ο Άγγελος Αναστασιάδης έδωσε την ευκαιρία στον Κριστιάν Νομπόα να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς πέρασε τον άσσο από τον Ισημερινό στον αγωνιστικό χώρο αντί του Σαλπιγγίδη.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σ' ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Ολιμπά βγήκε γρήγορα από το τέρμα του και πρόλαβε τη μπάλα πριν ο Περείρα την «τσιμπήσει» και μπει στην περιοχή.
Πάντως συνολικά ο ΠΑΟΚ δεν έκανε πειστική εμφάνιση και όπως τόνισε ο Άγγελος Αναστασιάδης στις πρώτες δηλώσεις του, «δεν ήμασταν καλοί, μας βγήκε αρκετή κούραση, όμως τέλος καλό, όλα καλά».
ΣΚΟΡΕΡ: 24' Αθανασιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45' Μαντούρο, 80' Σκόνδρας, 93' Γκολάσα – 53' Αποστολόπουλος
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κατσικάς (68' Παπαγιαννόπουλος), Βίτορ, Τζανδάρης, Μαντούρο (62' Γκολάσα), Περέιρα, Μακ, Σαλπιγγίδης (78' Νομπόα), Αθανασιάδης
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολιμπά, Ζαραδούκας, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Δημήτρης, Τετέ, Νούνες, Τσουράκης (56' Μιλούνοβιτς), Γουνδουλάκης (78' Φιγκέιρα), Μαχαμάτ, Γιακουμάκης (72' Τόρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου