ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ξαφνικός... θάνατος!

Με δύο γκολ, ένα στις αρχές του αγώνα (στο 7' με πέναλτι) κι ένα κυριολεκτικά στο φινάλε, στο 90+4', ο Άλβες… ξέρανε τον ΠΑΟΚ και ο Παναιτωλικός έφυγε με το, ιστορικό για τον ίδιο, πρώτο του διπλό (1-2) από την Τούμπα σε σύνολο πέντε αναμετρήσεων.
Ο κακός αγωνιστικά «δικεφαλος» του βορρά, που είχε προσωρινά ισοφαρίσει στο 73' με τον Μακ, γνώρισε στο 4' των καθυστερήσεων τον… ξαφνικό θάνατο, μένοντας δύο πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Μια διαφορά που δύναται να αυξηθεί στο +5, αν οι ερυθρόλευκοι νικήσουν αύριο στη Βέροια.
Απογοητευτικός (ειδικά) στο α' μέρος ο ΠΑΟΚ, «φωνάζει» για τη διαιτησία 
Το ματς, όπως αναφέραμε, ξεκίνησε με το γρήγορο γκολ του Άλβες στο 7' με πέναλτι. Το έκανε ο Αθανασιάδης στο 6' όταν σε εκτέλεση κόρνερ τραβούσε παρατεταμένα από τη φανέλα τον Κούσα, μην επιτρέποντάς του να σουτάρει και ρίχνοντάς τον στο έδαφος.
Για την απόφαση αυτή διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι, που «φωνάζουν» ακόμη – εκτός από ένα λανθασμένο οσφσάιντ στον Μακ στο 0-1 και λάθος μια κίτρινη στον Μαντούρο - για πέναλτι στο 87' σε τράβηγμα της φανέλας από τον Ετζεγκουέλε στον Κατσικά.
Σε ό,τι αφορά, όμως, στην εικόνα του αγώνα, αυτή ήθελε τον Παναιτωλικό πολύ καλύτερο στο α' μέρος και ιδιαίτερα επικίνδυνο και στο β'. Οι μόλις τρεις τελικές του ΠΑΟΚ, εκ των οποίων καμία προς την εστία, στα πρώτα 45 λεπτά μιλούν από μόνες τους ειδικά όταν αντιπαρατίθενται με τις 6 (4) των Αγρινιωτών.
Η πίεση για την ανατροπή και το... χτύπημα στο φινάλε
Για την ακρίβεια ο ΠΑΟΚ δεν έκανε απολύτως τίποτα στο α' μέρος, ενώ στο δεύτερο η είσοδος του Μακ στο γήπεδο αντί του Τζανδάρη βελτίωσε την εικόνα του. Ο «δικέφαλος» το βορρά πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση και τα κατάφερε στο 73' με το Σλοβάκο να εκμεταλλεύεται όμορφη πάσα του Νομπόα και με εξίσου όμορφο πλασέ να γράφει το 1-1.
Βέβαια μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ, πλην της ευκαιρίας (κεφαλιά άουτ) του Νομπόα στο 56', δεν είχε άλλη μεγάλη φάση στο ματς, με τον Παναιτωλικό να αμύνεται σωστά. Από το 1-1 κι έπειτα το ματς απέκτησε.. άγρια ομορφιά με τον Άλβες να επωφελείται στο 90+4 και παίρνοντας μπαλιά στην πλάτης της άμυνας να γράφει το 1-2.
To ντεμπούτο του Ρικάρντο Κόστα
Στο αποψινό (31/1) ματς είχαμε και το ντεμπούτο του Ρικάρντο Κόστα. Ο Πορτογάλος στόπερ μπήκε στο ματς στο 76' αντί του Σαλπιγγίδη (!), παίζοντας, ωστόσο, στη μεσαία γραμμή ως αμυντικός χαφ. Μετά την αποχώρηση του Κατσικά στο 88' γύρισε στη φυσική του θέση. Τέλος, πρώτη φορά ως βασικός αγωνίστηκε ο Νομπόα, ο οποίος, όμως, πλην της ασίστ στο 1-1 για τον Μακ δεν φάνηκε ιδιαίτερα.
ΣΚΟΡΕΡ: 73 Μακ - 7 πεν., 94' Άλβες
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 6' Αθανασιάδης, 49' Μαντούρο, 53' Ρατς , 83 Νομπόα – 70' Μπεχαράνο, 79' Μαρτίνες, 91 Στεφανάκος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημηρόπουλος (Φθιώτιδας)
ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς (88' Κίτσιου), Ρατς, Μαντούρο, Νομπόα, Τζανδάρης (46' Μακ), Σαλπιγγίδης (76 Ρικάρνο Κόστα), Περέιρα , Αθανασιάδης.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κέβιν, Ετζεγκουέλε, Κούσας, Μπεχαράνο, Γοδόι, Φωτάκης (81' Μαλεζάς) , Μαρτίνεζ, Βιγιαφάνες (71 Ρουσκουσέδα), Κάπελ (60 Λάζαρ), Άλβες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου