ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Τον έκανε να δει... αστέρια!

Ενας εξαιρετικός Ατρόμητος στο ντεμπούτο του Νίκου Νιόπλια, θριάμβευσε επί του αποκαρδιωτικού ΠΑΟΚ με 4-0 στο Περιστέρι. Μαγική απόδοση, εδικά στο δεύτερο μέρος για τους γηπεδούχους που σημείωσαν τα τρία από τα τέσσερα τέρματά τους!
Στο -11 από την κορυφή πλέον η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη που αγωνίστηκε από το 42ο λεπτό με παίκτη λιγότερο λόγω της ανόητης αποβολής του Στέφανου Αθανασιάδη. Το μόνο θετικό για τον δικέφαλο που ήταν κάκιστος μεσοαμυντικά, ήταν η επιστοφή του Αλέξανδρου Τζιόλη (σ.σ. μπήκε στο 56') μετά από απουσία μεγαλύτερη των δύο μηνών.
Καταστροφή μέσα σε ένα τρίλεπτο για τον ΠΑΟΚ!
Καλό ρυθμό καθώς και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ, είχαμε στο πρώτο μέρος. Στα πρώτα 25-30 λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη εικόνα, καθώς διατηρώντας την κατοχή της μπάλας απείλησε 2-3 φορές με τους Μακ (στο 2') και (στο 8' Περέιρα).
Σταδιακά όμως ο δικέφαλος έχασε την «φρεσκάδα» του με τον Ατρόμητο να ισορροπεί και να αρχίζει να βγαίνει μπροστά δημιουργώντας καταστάσεις μπροστά από την εστία του Ιτάνζ.
Η άμυνα των φιλοξενούμενων άρχισε να δείχνει όλο και μεγαλύτερη αστάθεια, με αποκορύφωμα το 39' λεπτό. Σε σέντρα του Κιβαρακίδη από τα δεξιά, ο Δημούτσος έπιασε εξαιρετική κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής (όντας ανενόχλητος), με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Ιτάνζ.
Σαν να μην έφτανε αυτό στους «ασπρόμαυρους» ήρθε και η αποβολή του Στέφανου Αθνασιάδη στο 42ο λεπτό για να κάνει ακόμη πιο άσχημα τα πράγματα για την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας που είχε με τον Πίτου Γκαρσία, ο Κάλους... πάτησε επίμονα το πόδι του Αργεντινού μέσου και ενώ ο τελευταίος ήταν πεσμένος στο έδαφος.
Έτσι ο διαιτητής Αρετόπουλος του έδειξε την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη (σ.σ. είχε παρατηρηθεί και στο 31') με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να κάνει τον σταυρό του για την απόφαση αυτή, αλλά να μην έχει δίκιο.
Παράδοση άνευ όρων για τον δικεφάλο...
Αν κανείς περίμενε την αντίδραση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος αυτή δεν ήρθε ποτέ. Αλλωστε το 2-0 έγινε πολύ γρήγορα για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, καθώς στο 51' μετά από εξαιρετική κάθετη του Μαρσελίνιο, ο Ούμπιντες μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και «κεραυνοβόλησε» τον Ιτάνζ γράφοντας το 2-0!
Ο Ατρόμητος είχε δώσει έξυπνα γήπεδο στον αντίπαλο του ο οποίος προσπαθούσε να την εκμεταλλευθεί και να βάλει ένα γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο ματς. Ωστόσο η ομάδα του Αναστασιάδη χωρίς όμως ουσία.
Ταυτόχρονα η μεσοαμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν τραγική και οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» εκεί και μάλιστα στο έπακρο. Οι παίκτες του Νιόπλια με τους «δαίμονες» Ναπολεόνι και Ουμπίντες δημιουργούσαν τρομερά προβλήματα στον ΠΑΟΚ, στην κόντρα επίθεση και έτσι ακριβώς ήρθαν και τα δύο τελευταία γκολ της ομάδας.
4-0 και αποχώρηση των οπαδών του ΠΑΟΚ!
Στο 72' ο Κατσουράνης έγινε αποδέκης της όμορφης συνεργασίας των Μπρίτο και Κούρου, αλλά και την ασθενή απόκρουση του Ιτάνζ για το 3-0, ενώ στο 77' ο Ναπολέονι (μετά από σέντρα του Κούρου) έδωσε διαστάσεις θριάμβου με φοβερό τελείωμα στο τετ α τετ του με τον «κίπερ» των Θεσσαλονικέων. Μάλιστα ο Ιταλός μεσοεπιθετικός είχε και δοκάρι στο 70' σε ένα δυνατό σουτ, και πάλι σε αντεπίθεση!
Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν σαστισμένοι, δείχνοντας να θέλουν το παιχνίδι να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα Μάλιστα πριν η αναμέτρηση λήξη, οι περισσότεροι από τους 150 οπαδούς του δικεφάλου αποχώρησαν από το γήπεδο.
Αυτή ήταν η βαρύτερη φετινή ήττα για τους «ασπρόμαυρους», με την προηγούμενη να είναι το 2-4 από την Ξάνθη στα «Πηγάδια».
ΣΚΟΡΕΡ: 39' Δημούτσος, 51' Ούμπιντες, 72' Κατσουράνης, 77' Ναπολεόνι|
ΔΟΚΑΡΙ: 70' Ναπολεόνι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13' Κατσουράνης, 26' Κούρος – 31', 42' Αθανασιάδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 42' Αθανασιάδης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος, Δημούτσος (66' Μπρίτο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι (79' Παπάζογλου), Μαρσελίνιο (65' Αγκουαζί).
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας (73' Κωνσταντινίδης), Βίτορ, Κόστα, Ρατς, Νομπόα, Κάτσε, Περέιρα (86' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (56' Τζιόλης), Μακ, Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου