ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Παναγιά μου ένας Μπεργκ!

Το ντέρμπι βάφτηκε… πράσινο! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-3 του ΠΑΟΚ στην άδεια Λεωφόρο, έφτασε τους 55 βαθμούς και άφησε τους Θεσσαλονικείς πέντε βαθμούς πίσω!
Το ματς είχε στην ουσία δύο εικόνες, μιας και μέχρι το 60' ο ΠΑΟΚ αν μη τι άλλο δεν ήταν χειρότερος του Παναθηναϊκού. Στο τελευταίο ημίωρο, όμως, η άμυνα του «δικεφάλου του Βορρά» υπέπεσε σε παιδαριώδη λάθη, τα οποία ο… αφηνιασμένος Μάρκους Μπεργκ (πέτυχε χατ τρικ) και ο Νίκος Καρέλης δεν άφησαν ανεκμετάλλευτα, δίνοντας τη σπουδαία νίκη στον Παναθηναϊκό.
Έπρεπε να περάσουν 13' αγωνιστικά για να δούμε την πρώτη φάση μπροστά στην άδεια… Θύρα 13! Ο Ρατς έκανε την προσπάθεια από αριστερά, σέντραρε για τον Αθανασιάδη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 21' ο Γκολάσα βρήκε τον Μακ στις παρυφές της περιοχής του Παναθηναϊκού, ο Σλοβάκος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στον Ταυλαρίδη και κατέληξε στην αγκαλιά του Στιλ.
Όσο περνούσε ο χρόνος ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 27' ήρθε το γκολ για τους «πράσινους». Ο Ζέκα από δεξιά συνδυάστηκε με τον Κλωναρίδη, σέντραρε την κατάλληλη στιγμή, ο Μπεργκ σηκώθηκε αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 34' ο Κλωναρίδης στριφογύρισε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, έκανε το σουτ με το αριστερό, όμως ο Ιτάνζ σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα ο Πέτριτς επιχείρησε τη σέντρα-σουτ, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Καμερουνέζου τερματοφύλακα.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο του α' μέρους ο ΠΑΟΚ πίεσε και στο 41' απείλησε με τον Αθανασιάδη να κατεβάζει πανέμορφα τη μπάλα έπειτα από μπαλιά του Νομπόα, να κάνει το σουτ με τη μία, όμως η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στιλ. Στο επόμενο λεπτό, όμως, ο Άγγλος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να αποτρέψει το… μοιραίο. Ο Νομπόα είδε τον Σκόνδρα που έκανε κίνηση από δεξιά, του έδωσε τη μπάλα, ο δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ σέντραρε και ο Αθανασιάδης με γυριστό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στιλ για το 1-1.
Ο Κλωναρίδης στο 50' έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του β' ημιχρόνου αστοχώντας από καλή θέση, δευτερόλεπτα πριν δώσει τη θέση του στον Καρέλη. Ακολούθησε, όμως, ένα δεκάλεπτο με τον ΠΑΟΚ να έχει τα ηνία του ματς, να χάνει δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 56' (ο Νάνο έδιωξε τη μπάλα την τελευταία στιγμή με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ρατς) και στο 57' (σουτ του Νομπόα, η μπάλα κόντραρε στον Μπεργκ και πέρασε κόρνερ) και εν τέλει σκόραρε στο 60' με εκπληκτικό σουτ του Σκόνδρα που πρώτα απέφυγε τον Νάνο.
Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού, όμως, ήρθε στο 63' Ο Σκόνδρας… ξεχάστηκε, ο Καρέλης έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας του ΠΑΟΚ έπειτα από πάσα του Μπεργκ, πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο Ιτάνζ κι έκανε το 2-2. Στο 68' ο Μπεργκ έκανε πάσα… πάρε-βάλε στον Ατζαγκούν, ο οποίος καίτοι αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του Ιτάνζ σούταρε απελπιστικά άστοχα.
Στο 69' ο Στιλ απέκρουσε δύσκολα τη μπάλα έπειτα από μακρινό σουτ του Παπαγιαννόπουλου, όμως ένα λεπτό μετά έγινε το 3-2. Ο Σίλντεφελντ πρέσαρε τον Σκόνδρα και του πήρε τη μπάλα, έδωσε στον Καρέλη, αυτός με τη μία στον Μπεργκ κι ο Σουηδός σκόραρε για ένατη φορά φέτος.
Ο Παναθηναϊκός έχασε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία στο 73', όταν και πάλι από δεξιά η άμυνα του ΠΑΟΚ έκανε λάθος, ο Καρέλης κέρδισε στο σπριντ τον Ρικάρντο Κόστα και να πλασάρει, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 83' ο Ατζαγκούν διπλασίασε τις… χαμένες ευκαιρίες του, όταν ο καρέλης τον έβγαλε μόνο του με τον Ιτάνζ, όμως και πάλι το σουτ ήταν απελπιστικά άστοχο.
Στο 87' ο Μάρκους Μπέργκ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, καθώς έπειτα από γέμισμα του Ζέκα, με πλασέ στην κίνηση έκανε το χατ τρικ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-2.
Το 4-2, πάντως, δεν ήταν το αποτέλεσμα του ματς, μιας και στο 93' ο Σαλπιγγίδης σέντραρε από δεξιά κι ο Νομπόα με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-3.
ΣΚΟΡΕΡ: 27', 70', 87' Μπεργκ, 63' Καρέλης – 42' Αθανασιάδης, 60' Σκόνδρας. 93' Νομπόα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Καβάλας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 75΄ Μπεργκ - 91' Αθανασιάδης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Σίλντεφελντ, Νάνο, Λαγός (80' Κ0υτρουμπής), Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς (66' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης (51' Κλωναρίδης), Μπεργκ
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρικάρντο Κόστα (80' Σαλπιγγίδης), Βίτορ, Παπαγιαννόπουλος, Σκόνδρας, Νομπόα, Γκολάσα, Μακ (90' Κωνσταντινίδης), Ρατς (84' Κίτσιου), Περείρα, Αθαθασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου