ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Απευθείας ομίλους και... απευθείας προετοιμασία!

Ο Αστέρας με το 1-0 πήρε την 2η θέση και το εισιτήριο των ομίλους του Europa League! Tελευταίος και καταϊδρωμένος ο ΠΑΟΚ που σε 2(!!!) εβδομάδες μαθαίνει αντίπαλο και ξεκινά νωρίς την προετοιμασία του!
Τα δύο τελευταία χρόνια ο Αστέρας ξεκινούσε με αξιώσεις τα πλέι όφ, αλλά δεν είχε καταφέρει κάτι παραπάνω από την προπέρσινη τρίτη θέση. Φέτος και παρότι η κούραση ήταν τεράστια παίζοντας από νωρίς και συμμετέχοντας στους ομίλους του Γιουρόπα, οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη βρέθηκαν και πάλι στην ίδια διαδικασία.
ADVERTISEMENT
Αυτή την φορά όμως ανέβηκαν ένα ακόμα σκαλί, τερμάτισαν στην 2η θέση μετά το 1-0 επί του ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική και πήραν το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βρεθούν σε ομίλους και το θετικό είναι πως πως θα έχουν και χρόνο να ξεκουραστούν αυτό το καλοκαίρι.
Χρόνο που σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν οι Θεσσαλονικείς. Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη ήταν για ακόμα μία φορά απογοητευτική στα πλέι οφ, έχασε, δεν κατάφερε να νικήσει και πέτυχε μόλις ένα γκολ στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Το απείρως χειρότερο όμως για τους «ασπρόμαυρους» είναι πως ουσιαστικά δεν έχουν χρόνο να κάνουν διακοπές. Σε δύο βδομάδες θα μάθουν τον αντίπαλό τους (η κλήρωση θα γίνει στις 17 Ιουνίου), ενώ από τις 16 Ιουλίου θα αρχίσουν τις επίσημες υποχρεώσεις, όπερ σημαίνει πως τουλάχιστον έναν μήνα πριν θα έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία.
Κακός αγώνας με τον Αστέρα να παίρνει για πλάκα αυτό που θέλει
Όσον αφορά τα του αγώνα, πραγματικά δεν χρήζει της παραμικρής ανάλυσης. Ο Αστέρας που και με την ισοπαλία έπαιρνε την... χρυσή δεύτερη θέση ότι και να γινόταν στο Περιστέρι, δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει πίσω και να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να κάνει ούτε μία φάση. Για την ακρίβεια οι Θεσσαλονικείς έκαναν μόλις μία με τον Μακ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Στο πρώτο μέρος συνολικά υπήρξαν από μία φάση για κάθε ομάδα, με το θέαμα να είναι κάκιστο, αλλά από την άλλη ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Μίλησε ο Ιγκλέσιας και τέλος
Και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την ίδια εικόνα ή για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς χειρότερη, με τις φάσεις να είναι λιγότερες και τον ρυθμό πιο αργό. Τα πάντα κρίθηκαν στο 77' όταν ο Ιγκλέσιας πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, νίκησε τον Ιτάνζ και διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Από εκείνο το σημείο ο κακός ΠΑΟΚ, έγινε τραγικός, ο Αστέρας κράτησε χαλαρά το 1-0 και στο τέλος οι παίκτες του πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο μια ακόμα μεγάλη στιγμή της ομάδας. Μια ομάδα που δεν σταματά να ανεβαίνει σκαλιά και να δείχνει πως η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική και αποδίδει καρπούς.  
Εντάξει καλοί οι Γιαννιώτας, Μουνάφο, Σανκαρέ, αλλά όπως και να το κάνουμε αν δεν έκανε το εξαιρετικό σουτ ο Ιγκλέσιας που λίγο πριν είχε μπει αλλαγή, το ματς θα έληγε χωρίς σκορ (όχι ότι είχε θέμα ο Αστέρας, καθώς και πάλι δεύτερος θα έβγαινε). Έτσι θα βάλουμε τον Αργεντίνο πολυτιμότερο.
Όλος ο ΠΑΟΚ και το κακό για τους φίλους της ομάδας είναι πως σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ ήταν αδύναμος κρίκος. Χωρίς νεύρο, χωρίς επίθεση, χωρίς άμυνα, χωρίς κέντρο, χωρίς τίποτα, ο «δικέφαλος» θα πρέπει να ξεχάσει τα φετινά πλέι οφ, όπου και πραγματοποίησε σε όλα τα ματς τραγικές εμφανίσεις.
Στο πρώτο μέρος μπορεί να μην σκόραρε αλλά δεν έχασε μάχη από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, χρεόνοντάς τους και κάρτες. Ο λόγος για τον Γιαννιώτα που στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Αστέρα στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του.
Εντάξει ωραίο το σουτ του Ιγκλέσιας, αλλά δεν το λες και βολίδα, οπότε αν πούμε για μια γκάφα, αυτή θα είναι του Ιτάνζ, αν και μεγαλύτερη είναι αυτή του Μακ που αστόχησε στο τετ τετ και έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0-1.
Δεν έγινε η μεγάλη φάση, αλλά θα λέγαμε πως ο Βοσκάκης δεν τα πήγε και τόσο καλά. Έδωσε πολλές κίτρινες και δεν λέμε τις τελευταίες που τις ζήτησαν όσοι τις πήραν, αλλά για την αρχή, ενώ θα έπρεπε να αποβάλει τον Αθανασιάδη στην αρχή και δεν το έκανε σε ένα... δολοφονικό τάκλιν του αρχηγού του ΠΑΟΚ.
Στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κατέβηκε ΜΟΝΟ μία ομάδα. Αυτή ήταν ο Αστέρας, με τον ΠΑΟΚ να έχει κατέβει καθόλου στα πλέι οφ. Οι Αρκάδες πήραν αυτό που ήθελαν και οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει καλοκαιριάτικα να τρέχουν και να μην φτάνουν. Ας πρόσεχαν...
Οι συνθέσεις:
Αστ. Τρίπολης: Κοσίσκι, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Μουνάφο, Μπαντιμπανγκά (61' Ιγκλέσιας), Κουρμπέλης (87' Αλόκο), Μπαράλες, Ρόλε, Γιαννιώτας (75' Τσοκάνης)
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Τζιόλης (82' Πόζογλου), Κίτσιου, Μακ, Παπαδόπουλος (70' Περέιρα), Κουλούρης (59' Σαββίδης), Αθανασιάδης
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ
1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 15
2. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 10
3. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 8
4. ΠΑΟΚ 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου