ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Και τώρα τρέχει...

Η γκίνια του ΠΑΟΚ δεν ήταν τα 4(!!!) δοκάρια στο νικηφόρο φιλικό ξεμούδιασμα με την Κοτ Αζούρ (3-1). Αυτό που «πόνεσε» ήταν ο τραυματισμός του Αθανασιάδη που κάνει επιτακτική την ανάγκη για άμεση απόκτηση επιθετικού!  
Τρία γκολ (Σαλπιγγίδης, Σαββίδης και Μάρτενς), τέσσερα δοκάρια και μια απώλεια (Κλάους), ήταν αυτά που είδαμε στο πρώτο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κοτ Αζούρ. Ο Ιγκόρ Τούντορ που έμεινε ικανοποιημένος όπως είπε από αυτά που είδε από τους παίκτες του, κράτησε για ένα ολόκληρο 90λεπτό τον Πέλκα που ήταν από τους διακριθέντες στο παιχνίδι.
Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες
Σε σχηματισμό 3-5-2 παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι με την Κοτ Αζούρ. Ο Ιγκόρ Τούντορ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Η τριάδα στην άμυνα ήταν οι Βίτορ, Κόστα και Τζαβέλλας. Στο κέντρο οι Κίτσιου, Πέλκας, Μαντούρο, Γκολασα και Μυστακίδης, ενώ στην επίθεση οι Περέιρα και Αθανασιάδης.
ADVERTISEMENT
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της μικτής Βέλγων και Ολλανδών ελεύθερων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, Γιόχαν Φαν Ος χρησιμοποίησε σε σχηματισμό 4-3-3 τους Μποξ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Οφορί και αριστερά ο Φαν Ντεν Μπουμ. Στο κέντρο της άμυνας οι Βίνκελ και Μπαρέντσε. Αμυντικά χαφ οι Ντε Φλουχτ και Αϊντίν, στον άξονα ο Κονταλάκ, ενώ στις πτέρυγες οι Κοσκούν και Φουρτάδο. Ενώ στην επίθεση ήταν ο Γιάνγκα.  
Έχασε Κλάους 
Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι μετράει ήδη την πρώτη του απώλεια, καθώς ο Στέφανος Αθανασιάδης  υπέστη κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του και θα απουσιάσει για 4 εβδομάδες. Στο  6ο λεπτό ο Αθανασιάδης από το ύψος του πέναλτι προσπάθησε να πιάσει το σουτ όμως ο Βίνκελ έβαλε την κόντρα με τον Έλληνα επιθετικά να βγαίνει από το παιχνίδι κουτσαίνοντας.
Οι φωνές του Τούντορ
Οι Θεσσαλονικείς στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξαν να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο με τον Τούντορ να ζητάει συνεχώς ανεβάσματα και πίεση ψηλά. Ενώ η εντολή του προς τους αμυντικούς ήταν να μεταφέρουν την άμυνα πιο ψηλά. Οι παίκτες της Κοτ Αζού σε μια αντεπίθεση και αφού έπιασε την άμυνα του Δικεφάλου απροετοίμαστη άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό  με τον Φουτάδο που βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο.
Ξεχώρισε ο Πέλκας
Μέχρι ο ΠΑΟΚ να βρει τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο, το αστέρι του Δημήτρη Πέλκα έλαμψε. Ο νεαρός μέσος, ήταν αυτός που προσπάθησε να τραβήξει τον ΠΑΟΚ, επιθετικά. Από τα δικά του πόδια πέρασαν όλες οι μπάλες, ενώ είχε και δύο – τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να χρηστή και σκόρερ. Ο Πέλκας μετά την παρουσία του στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα επέστρεψε πιο έμπειρος και αυτό φάνηκε από τις πρώτες ώρες παρουσίας του στον ΠΑΟΚ.
Γκολ και δοκάρι ο Σάλπι
Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν στο 33ο λεπτό με τον Σαλπιγγίδη. Ο Κίτσιου με πολύ ωραία προσπάθεια από τα δεξιά επιχείρησε το διαγώνιο σουτ ο Μποκς έδιωξε προσωρινά με τον επερχόμενο Σαλπιγγίδη να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1. Νωρίτερα, στο 29΄, ο έμπειρος επιθετικός είχε δοκάρι όταν βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Κοτ Αζουρ με το πλασέ του να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
Ο ΠΑΟΚ μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου είχε κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Στο 43’ μετά από ωραία ενέργεια του Μαντούρο από αριστερά, γύρισε στην καρδιά της άμυνας της Κοτ Αζού, με τον Σαλπιγγίδη να βάζει την προβολή και την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γκολάσα βρήκε τον Περέιρα, με τον Αργεντινό να κάνει το πλασέ, με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Κράτησε Πέλκα, Σαλπιγγίδη 
Στην επανάληψη ο Τούντορ κράτησε στο παιχνίδι τους Σαλπιγγίδης και Πέλκα ενώ απέσυρε όλους τους υπόλοιπους από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Κροάτης τεχνικός θέλει να σχηματίσει άποψη για όλους τους παίκτες που έχει στην διάθεσή του. Στα αξιοσημείωτα ήταν η χρησιμοποίηση του Χαρίση στην άμυνα μαζί Σκόνδρα και Πούγγουρα. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επιθετικά έχοντας πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά στοιχεία που θέλει ο Τούντορ να βλέπει στο παιχνίδι της ομάδας του.
Οι χαμένες ευκαιρίες 
Στο 54’ ο Περέιρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε το σουτ με τον γκολκίπερ της Κοτ Αζούρ να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ, Δέκα λεπτά αργότερα δυνατό σουτ του Κάτσε ο Μποκς έδιωξε, χωρίς η μπάλα να απομακρυνθεί από την εστία του με τον Πέλκα να παίρνει το ριμπάουντ, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ
Σαββίδης- Μάρτενς τα γκολ 
Ο Δικέφαλος στο 66ο λεπτό πέτυχε το δεύτερο του γκολ με τον Σαββίδη, Μετά από ωραίο συνδυασμό του Κοροβέση με τον Λούκας, ο τελευταίος γύρισε συρτά στην εστία της Κοτ Αζουρ με τον αμαρκάριστο Σαββίδη να πετυχαίνει το 2-1.  Το τελικό 3-1 γράφτηκε στο 88ο λεπτό όταν ο Λούκας έδωσε έτοιμο γκολ στον Βέλγο ποδοσφαιριστή που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα για τρίτη φορά στην εστία του Μπόκς
Σημάδευαν τα δοκάρια
Οι «ασπρόμαυροι» στο δεύτερο ημίχρονο είχαν άλλα δύο δοκάρια. Στο 69ο λεπτό ο Μάρτενς είδε εκτός εστίας τον γκολκίπερ της Κοτ Αζούρ και προσπάθησε να τον κρεμάσει, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο. Ενώ στο 82’ ο Λούκας από τα δεξιά μ’ ένα διαγώνιο σουτ σημάδεψε και αυτός το δοκάρι.
Παρότι ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με την Ιταλική εταιρία ένδυσης Macron στο φιλικό με την Κοτ Αζουρ χρησιμοποίησε τις εμφανίσεις της Nike. Στην Ολλανδία βρέθηκε και ο Φράνκ Άρνσεν που επέστρεψε από το ταξίδι «¨μυστήριο» που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες. Με την αποστολή ενσωματώθηκαν και οι Ρατς, Μακ, Τζιόλης.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Μυστακίδης, Μαντούρο, Γκολάσα, Πέλκας, Περέιρα, Αθανασιάδης (9’ Σαλπιγγίδης).
Στο Β ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Σαββίδης, Μάρτενς, Χαρίσης, Κοροβέσης, Πούγγουρας, Κάτσε, Λούκας, Σιαμπάνης και Σκόνδρας, Μυστακίδης, Μελίσσας
Κοτ Αζούρ: Μποκς, Μπαρέντσε, Βίνκελ, Φαν ντεν Μπουμ, Ντε Φλουχτ, Κοσκούν, Κονταλάκ, Φουρτάδο, Αϊντίν, Γιανγκά, Οφορί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου