ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Οι νέοι ήταν ωραίοι, ο ΠΑΟΚ ήταν σούπερ!

Ο εντυπωσιακός ΠΑΟΚ στην «πρόβα τζενεράλε» κέρδισε με 4-1 την Ντνίπρο και δείχνει «στα κόκκινα» ενόψει Λοκομοτίβα! Οι νέοι Μυστακίδης, Χαρίσης, Πέλκας και Κοροβέσης... έκλεψαν την παράσταση! Δοκάρι ο Τζαβέλλας.    
Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ, απέναντι στην φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ Ντνίπρο, δεν θύμιζε σε τίποτα το παιχνίδι με την Μπόχουμ και τα διθυραμβικά σχόλια που υπήρξαν τότε για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας. Σήμερα, στο τελευταίο φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους, ο Δικέφαλος, "κεντούσε" στον αγωνιστικό χώρο. Πέτυχε τέσσερα γκολ (Λούκας, Χαρίσης, Μυστακίδης, Κόστα), είχε δοκάρι με τον Τζαβέλλα, αλλά και πολλά μπράβο από τον Ιγκορ Τούντορ, προς τους παίκτες του. Ο Δημήτρης Πέλκας, ήταν ο πιο δημιουργικός παίκτης του Δικεφάλου σε όλο το 90λεπτο. Ακολούθησε ο Λούκας, ενώ ξεχώρισαν οι Χαρίσης, Κοροβέσης και Μυστακίδης με τον τελευταίο να κλέβει την παράσταση από την στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι.
Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες
Στην τελευταία πρόβα του ΠΑΟΚ, πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, ο Ιγκορ Τούντορ, παρέταξε την ομάδα του, στο πιο δύσκολο μέχρι στιγμής φιλικό με την Ντνίπρο, σε σχηματισμό 3-5-2. Ο 'Ολσεν ήταν κάτω από τα δοκάρια. στην άμυνα οι Τζαβέλλας, Κόστα και Βίτορ. στο κέντρο οι Κίτσιου, Κάτσε, Τζιόλης και Μακ. Σε ρόλο ελεύθερου ο Πέλκας, ενώ στην επίθεση ο Λούκας θα παίξει πίσω από τον Περέιρα.
Οι Ουκρανοί που αντιμετώπισαν και πέρσι τον ΠΑΟΚ σε φιλική αναμέτρηση κέρδισαν 1-0, παρατάχθηκαν με τα περισσότερα αστέρια τους, καθώς σε 9 ημέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα. Η Ντνίπρο ξεκίνησε το ματς σε σχηματισμό 4-4-2.
Άρχισαν να μαθαίνουν το 3-5-2
Όπως στο παιχνίδι με την Μπόχουμ, έτσι και στην αναμέτρηση με την Ντνίπρο, ο ΠΑΟΚ, είχε μια πολύ καλή παρουσία. Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου οι Θεσσαλονικείς, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και χωρίς αυτή. Πρέσινγκ, αλλά και κάθετες πάσες. Αυτή την φορά οι αμυντικοί του Δικεφάλου μπορεί να μην έκαναν πολλά και σοβαρά λάθη, όμως ο Τούντορ τους ζητούσε διαρκώς να παίζουν με κάθετες πάσες προς τους χαφ.
Τους έβαλαν δύσκολα
Οι Ουκρανοί, από την πλευρά τους έβαλαν δύσκολα στους "ασπρόμαυρους", με τον Όλσεν να έχει 2-3 καλές επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν στην εστία σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Στο 19ο λεπτό ο Ματέους από τα δεξιά έκανε το πλασέ με τον Σουηδό τερματοφύλακα να πέφτει στην γωνία του και να μπλοκάρει. Ενώ στο 38ο λεπτό ο Σελέζνιοφ έπιασε εξ' επαφής, την κεφαλιά με τον Όλσεν ν' αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Πόσο έλειψε ο Λούκας
Μεγάλος πρωταγωνιστής του Δικεφάλου στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Λούκας Πέρεθ. Ο Ισπανός που επέστρεψε αναγεννημένος στην Τούμπα συμμετείχε σε όλες τις φάσεις ενώ από τα δικά του πόδια ήρθε και το γκολ. Η απουσία του Λούκας από την περσινή ομάδα ήταν εμφανείς, ενώ το κενό του πότε δεν καλύφθηκε. Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν και τον 27χρονο μεσοεπιθετικό να δείξει το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει.  
Γκολ, αλλά και φάσεις από τον Ισπανό
Στο 9' μετά από ωραίο γύρισμα του Λούκας για τον Περέιρα, η μπάλα έφτασε στον Πέλκα, που έκανε το σουτ εξ' επαφής, με τον Λαστούβκα να αποκρούει. Ενώ στο 22' ο Κίτσιου έκανε το σουτ από δεξιά από το ύψος της περιοχής, μετά από πάσα του Λούκας, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα χέρια του Ουκρανού τερματοφύλακα.  Ο ΠΑΟΚ, άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό. Μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Πέλκας, ο Τζαβέλλας που βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι γύρισε την μπάλα για τον Λούκας, με τον Ισπανό, με προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ενώ στο 41' ο Λούκας είδε τον Κίτσιου να κάνει κίνηση με τον νεαρό αμυντικό να πιάνει το σουτ και την μπάλα να περνάει δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι.
ADVERTISEMENT
Με μοναδική αλλαγή αυτή του Χαρίση στην θέση του Τζιόλη ο Τούντορ διατήρησε τους υπόλοιπους 10 και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στόχος του Κροάτη τεχνικού ήταν ν' αποκτήσει αγωνιστική συνοχή η ομάδα του ενόψει του πρώτου αγώνα με την Λοκομοτίβα. Οι Θεσσαλονικείς και στην επανάληψη έδειξαν ομαδικό πνεύμα, πίεση σε όλο το γήπεδο, σωστές μεταβιβάσεις, ενώ αμυντικά αποφεύχθηκαν και πάλι τα λάθη.
Άνοιξε λογαριασμό ο Χαρίσης
Ο Δικέφαλος, κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του με τον νεοεισελθόντα Χάρη Χαρίση στο 52ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, ο νεαρός μέσος έπιασε μια δυνατή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Σελίκοφ. Ο 21χρονος μέσος στάθηκε πολύ καλά δίπλα στον Κάτσε, καθώς ανασταλτικά έκοψε πολλές αντεπιθέσεις των Ουκρανών, ενώ συμμετείχε και στο επιθετικό κομμάτι.  
Εξαιρετικός ο Μυστακίδης
Ο ΠΑΟΚ, δεν κατέβασε ταχύτητα, συνέχισε στο ίδιο τέμπο με τον νεαρό Μυστακίδη να είναι το πρόσωπο του αγώνα. Στο 68ο μετά από ωραία πάσα του Πέλκα, ο Κοροβέσης, έφυγε από το μαρκάρισμα του αντίπαλο έβγαλε την σέντρα με τον Μυστακίδη να τσιμπάει την μπάλα και μ' ένα δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Ντνίπρο. Ο "Γερμανός" του ΠΑΟΚ με θητεία σε Χόφνχαϊμ, Μανχάιμ και Φράιμπουργκ ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του 76ου λεπτού. Μετά από κάθετη πάσα και πάλι του Πέλκα ο 21χρονος μεσοεπιθετικός βγήκε απέναντι από τον Σελίκοφ, με τον Ουκρανό τερματοφύλακα να τον ανατρέπει και να κερδίζει την αποβολή του.
Διαστάσεις θριάμβου 
Στο 79' ο Δικέφαλος είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με το απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα και την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ντνίπρο. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Ρικάρντο Κόστα στο 86ο λεπτό με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.
Οι ουκρανοί πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 89ο λεπτό μετά από λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ για το τελικό 4-1.
ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Κίτσιου(59' Σκόνδρας), Κάτσε (66' Μάρτενς), Τζιόλης (46' Χαρίσης), Πέλκας, Λούκας (59' Σαλπιγγίδης), Περέιρα (66' Μυστακίδης), Μακ (59' Κοροβέσης)
Ντνίπρο: Λαστούβκα (31' Σελίκοφ), Μάτος, Τσεμπεριάνκο, Ντάγκλας, Γκουέι, Κανκάβα, Σελέζνιοφ, Κάλινιτς, Ματέους, Ροτάν, Μπρούνο Γκάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου