ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Το «λογικό» πλάνο και η πιθανότητα… Λαζάρ


Ένα καλό… δείγμα για το βασικό σχήμα που θα εμπιστευτεί στο Ούλεβααλ την Πέμπτη, μπορεί να θεωρηθεί η χθεσινή προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας. Και αυτό γιατί ο Λάσλο Μπόλονι εξωτερίκευσε κάποιες από τις σκέψεις του αναφορικά με τους έντεκα που θα εμπιστευτεί στο Όσλο, «δοκιμάζοντας» ενδεκάδα με διάταξη 4-2-3-1.
Και αν τα πράγματα σε ότι αφορά τη θέση του τερματοφύλακα μπορούν να θεωρηθούν… ρευστά από τη στιγμή που Χαλκιάς και Κρέσιτς συγκεντρώνουν ίδιες πιθανότητες να υπερασπιστούν τα «ασπρόμαυρα» δίχτυα κόντρα στην Βαλερένγκα, τα πράγματα δείχνουν να είναι ξεκάθαρα για την τετράδα της άμυνας. Εκτός απροόπτου, αυτή θα την στελεχώσουν οι Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς και Έτο, με τον τελευταίο να κερδίζει στο… νήμα τον Σνάουτσνερ από τη στιγμή που έχει ξεπεράσει πλήρως την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες. Από εκεί και πέρα, ακλόνητοι φαντάζουν οι Γκαρσία και Αρίας στον άξονα της μεσαίας γραμμής, κάτι που ισχύει και για τους Ρομπέρ, Βιεϊρίνια και Αθανασιάδη σε ότι αφορά την τριάδα της επίθεσης. Που υπάρχει τώρα το ερωτηματικό;
Στο αν ο Βλάνταν Ίβιτς είναι την Πέμπτη στη θέση να αγωνιστεί κανονικά. Σε αυτή την περίπτωση ο Σέρβος θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ μεσαίας και επιθετικής γραμμής, αναλαμβάνοντας δηλαδή τον γνωστό του ρόλο. Σε περίπτωση τώρα που δεν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον δικέφαλο, τότε επικρατέστερος να τον αντικαταστήσει φαντάζει ο Φωτάκης που έχει τις ικανότητες να προσφέρει και ως επιτελικός μέσος. Υπάρχει όμως και ένα ακόμα σενάριο, όσο και αν αυτό φαίνεται… τραβηγμένο. Το να ανατεθεί αυτός ο ρόλος στον Λαζάρ παρότι αυτός δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης και καλά-καλά δεν γνωρίζει τα ονόματα των συμπαικτών του.
Άλλωστε, ο Ρουμάνος έδειξε στο φιλικό με τον Πιερικό πως μπορεί κάλλιστα να συνδυάσει τα ανασταλτικά του καθήκοντα με το «κουβάλημα» της μπάλας, διαθέτοντας παράλληλα τόσο καλή μεταβίβαση όσο και καλή αίσθηση του χώρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου