ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Με ΠΑΣά τον «Σάλπι» έβγαλε... 31 ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ έκανε ιδανικό τελείωμα στον πρώτο γύρο. Νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, στο τελευταίο ματς της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση με 31 βαθμούς (8 λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό) και απέκτησε προβάδισμα 6 βαθμών από την τρίτη θέση (Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος μαζί) και 10 από την πέμπτη (Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος).
Η συγκομιδή των 31 βαθμών είναι η καλύτερη της τελευταίας 9ετίας σε πρώτο γύρο για τον «δικέφαλο», που ήταν απίστευτα... ουσιώδης (3 γκολ σε 4 τελικές προσπάθειες σε όλο το ματς, όλες προς την εστία) και μπορεί να νιώθει ήδη αφεντικό εν όψει των πλέι-οφ. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με θετικό αποτέλεσμα τον δικό του πολύ καλό πρώτο γύρο, αλλά οι 21 βαθμοί της 6ης θέσης μόνο αμελητέοι δεν είναι.
Χωρίς εκπλήξεις οι 11άδες
Ο Γιάννης Χριστόπουλος δεν είχε στη διάθεσή του τους Λίλα, Πάντο και Τζάνη και παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-2-3-1. Μπροστά από τον Φεγκρούς, η άμυνα αποτελούνταν από τους Οικονόμου, Μιχαήλ, Κολοβέτσιο και Τζημόπουλο. Κειτά και Τσουκαλάς ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους, Γεωργίου, Κοροβέση και Ντε Βινσέντι πίσω από τον Ιλιτς.
Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης είχε ένα σωρό προβλήματα, καθώς δεν υπολόγιζε στους Γεωργιάδη, Κατσικά, Γκαρσία, Γλύκο, Ετο, Κωνσταντινίδη και Σταφυλίδη. Το δικό του 4-3-3 είχε τον Χακόμπο στο τέρμα, με τους Αποστολόπουλο, Λίνο, Βιβιάν και Κουμάλο στη άμυνα. Κάτσε, Φωτάκης και Λάζαρ ήταν οι τρεις του κέντρους, με τους Σαλπιγγίδη, Λόρενς και Αθανασιάδη στην επίθεση.
Η αποθέωση της ουσίας
Το πρώτο ημίχρονο «σημαδεύτηκε» από τη φάση του 19ου λεπτού: Ο Λίνο σεντράρει, ο Φεγκρούς αποκρούει ασταθώς και τρέχει έξω από τη μικρή περιοχή για να μπλοκάρει. Εκεί παρεμβάλλεται ο Τσουκαλάς, που ακουμπάει στιγμιαία την μπάλα (με κατεύθυνση προς τα εμπρός) πριν ο Μαροκινός την μπλοκάρει. Ο Παππάς θεώρησε ότι έκανε πάσα στον τερματοφύλακά του και καταλόγισε έμμεσο, με τους Γιαννιώτες να διαμαρτύρονται έντονα (και μάλλον σωστά) ότι δεν υπήρχε παράβαση. Ο Σαλπιγγίδης αξιοποίησε το έμμεσο και το 0-1 ήταν γεγονός στο 20'.
Αυτή ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο ματς. Η δεύτερη ήρθε στο 32' και έφερε νέο γκολ, με ωραίο πλασέ του Αθανασιάδη από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κάτσε («κοιμήθηκε» η άμυνα του ΠΑΣ). Στο υπόλοιπο 45λεπτο ο «δικέφαλος» δεν απείλησε ούτε δημιούργησε κάποια ευκαιρία, αν και από το 10' ως το 32' είχε την κατοχή μπάλας.
Οσο για τον ΠΑΣ; Μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, πίεσε για 10 λεπτά, είχε τρεις ευκαιρίες με τους Μιχαήλ (2'), Ντε Βινσέντι (4') και Γεωργίου (4'). Μετά το 32', αντέδρασε, πίεσε εκ νέου, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Κοροβέση (34') και Ιλιτς (35'), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.
Στο ρυθμό του ΠΑΟΚ
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε στα μέτρα του ΠΑΟΚ. Χωρίς να ανεβάσει την απόδοσή του, ο «δικέφαλος» έλεγξε απόλυτα το ρυθμό, «αφόπλισε» εντελώς τους γηπεδούχους και έγινε το αφεντικό του αγώνα, παρόλο που η κατοχή ήταν στην πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν μόνο ένα μακρινό σουτ του Κοροβέση (53') που δεν ανησύχησε τον Χακόμπο.
Αντίθετα ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση, κέρδισε τα πρώτα δύο κόρνερ του, έχασε την ευκαιρία με τον Κουμάλο στο 57' και έφτασε στο 3-0 με κοντινό πλασέ του Σαλπιγγίδη στο 67', «καθαρίζοντας» τη νίκη.
Η μείωση του σκορ από τον Ιλιτς στο 76' σε 1-3 δεν άλλαξε την κατάσταση. Ναι, μεν, έδωσε λίγη καλύτερη ψυχολογία στους γηπεδούχους που δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ, αλλά ο «δικέφαλος» δεν κινδύνεψε και πανηγύρισε τη νίκη.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 76' Ιλιτς - 20', 67' Σαλπιγγίδης, 32' Αθανασιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19' Φεγκρούς - 49' Κάτσε, 54' Λόρενς, 62' Βιβιάν, 86' Αθανασιάδης
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Οικονόμου (77' Ντάσιος), Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Κειτά (60' Βίλα), Τσουκαλάς, Γεωργίου, Κοροβέσης (87' Νικλητσιώτης), Ντε Βινσέντι, Ιλιτς.
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Λίνο, Βιβιάν, Κουμάλο, Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ (83' Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης (89' Κίτσιου), Λόρενς (77' Γιάννου), Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου