ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Κέρδισαν Αιγινιακό και Δώνη...

Ο ΠΑΟΚ των πολλών αλλαγών και των νέων παιδιών νίκησε και στη ρεβάνς των «32» του Κυπέλλου με 2-1 τον Αιγινιακό με τον προπονητή του, Γιώργο Δώνη να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του.
Διότι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έβαλε αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα, ξεκούρασε βασικά στελέχη, ενώ ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία και στον Γιώργο Γεωργιάδη να επιστρέψει στη δράση για κάποια λεπτά μετά από μεγάλο διάστημα αποχής λόγω τραυματισμού.
Το σχήμα του ΠΑΟΚ
Με 4-3-3 παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας ο ΠΑΟΚ. Οι Αποστολόπουλος, Βιβιάν, Ιντζίδης και Σταφυλίδης ήταν η τετράδα της άμυνας, ο Παναγιωτούδης έπαιζε αμυντικό χαφ, ενώ μέσα δεξιά ήταν ο Κίτσιου με τον Ρομπέρ να κινείται μέσα αριστερά. Οσο για την επίθεση, σ' αυτή ήταν δεξιά ο Πέλκας, αριστερά ο Λόρενς και σε θέση φορ ο Γιάννου.
Προβάδισμα με Γιάννου
Ο ΠΑΟΚ των πολλών νέων προσώπων στην ενδεκάδα μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 5' έχασε καλή ευκαιρία να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Ηταν η φάση στη σέντρα του Ρομπέρ με τον Κίτσιου να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Αιγινιακού και να αστοχεί με το 0-0 να παραμένει.
Ηταν εμφανές πως ο «δικέφαλος» παρότι αγωνιζόταν με αρκετές ρεζέρβες είχε μεγάλο ενθουσιασμό και διάθεση για θέαμα. Ετσι ο «δικέφαλος» έκανε παιχνίδι πρωτοβουλίας από το πρώτο σφύριγμα του Γκράνα και επεδίωκε ένα γρήγορο γκολ .
Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, οι παίκτες του συνδυάζονταν ωραία, όμως στο πρώτο τέταρτο έλειπε η άλλη φάση πλην αυτή του Κίτσιου για να φθάσουν οι γηπεδούχοι με αξιώσεις στην εστία του Ράπτη.
Οσο για τον Αιγινιακό, είχε περιοριστεί σε έναν κυρίως παθητικό ρόλο και προσπαθούσε κυρίως με στημένα να δημιουργήσει τις όποιες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ετσι ο χρόνος περνούσε και το 0-0 παρέμενε με τη συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών στην αναμέτρηση.
Μετά τον ενθουσιασμό του πρώτου τετάρτου ο ΠΑΟΚ έχασε το ρυθμό του και ο Αιγινιακός προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί στο 20' με τον Λιόλιο, ο οποίος έπιασε ωραία κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν σ' αυτή τη φάση των φιλοξενούμενων και στο 26' άγγιξαν το γκολ με τον Γιάννου να πιάνει ωραία κεφαλιά-ψαράκι με την μπάλα, όμως, να μην του κάνει το χατίρι.
Το γκολ, όμως, φαινόταν να είναι θέμα χρόνου και εν τέλει ήρθε στο 35'. Ο Γιάννου με ωραία κεφαλιά-ψαράκι έδωσε το προβάδισμα στον «δικέφαλο» εκμεταλλευόμενος την μπαλιά-«πάρε-βάλε» του Λόρενς. Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν έμεινε σ' αυτό το 1-0. Ζήτησε το 2ο γκολ και στο 45' το άγγιξε. Ο Αποστολόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Λιόλιου, κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και δεν κατέληξε στα δίχτυα με το 1-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Ευκαιρίες και γκολ για ΠΑΟΚ
Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε. Ισα-ίσα θύμισε σε πολλά το πρώτο 45λεπτο με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει απόλυτα το ματς και να δημιουργεί αρκετούς κινδύνους στην εστία του Αιγινιακού.
Στο 53', λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία σε σέντρα από τον Αποστολόπουλο από τα δεξιά, ο Πέλκας βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι μέσα στη μικρή περιοχή με την κεφαλιά του, όμως, να φεύγει άουτ.
Στο 56' ο Ρομπέρ προσπάθησε να απειλήσει με συρτό σουτ, ενώ στο 58' τον μιμήθηκε ο Κίτσιου, όμως το 1-0 παρέμενε. Στο 64', όμως, ήρθε ο Σταφυλίδης να αλλάξει τα δεδομένα… Ο νεαρός άσος βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο. Ο Αποστολόπουλος έβγαλε μία ωραία σέντρα από τα δεξιά, με τον Ράπτη εξουδετερωμένο, καθώς έκανε άστοχη έξοδο, ο Σταφυλίδης από κοντά βρήκε τη μπάλα με το στήθος και την έστειλε να περάσει τη γραμμή.
Γκάφα από Γιακουμή και 2-1 για Αιγινιακό
Ο Αιγινιακός δεν είχε να χάσει τίποτα, συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 76' κατάφερε να μειώσει στο σκορ με τον Αχαλινόπουλο. Ο μπακ των φιλοξενούμενων σούταρε από πλάγια θέση, ο νεαρός πορτιέρο του ΠΑΟΚ, Γιακουμής εκτίμησε λανθασμένα τη φάση και με δυο γκέλες την ίδια στιγμή έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Πλαταμώνα να μειώσει στο σκορ σε 2-1. Ένα αποτέλεσμα που έμελλε να είναι το τελικό της αναμέτρησης.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 35' Γιάννου, 64' Σταφυλίδης – 76' Αχαλινόπουλος
ΔΟΚΑΡΙΑ:45' Αποστολόπουλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκράνας (Ξάνθης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: -
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -
ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Αποστολόπουλος, Ιντζίδης, Βιβιάν, Σταφυλίδης, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Κίτσιου (61' Πόποβιτς), Λόρενς, Ρομπέρ (69' Γεωργιάδης), Γιάννου.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Ράπτης, Αχαλινόπουλος, Ζούρκος, Έξαρχος, Μπαμίχας (69' Γούτσιος), Καθάριος, Κυρτέγος (63' Μητράκας), Τασίδης, Λιόλιος, Κοσμίδης, Πλατάκης (41' λ.τρ. Γιαουτζής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου