ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

«Δικέφαλη» καταιγίδα με καρέ στο τέλος!

Το 2013 έδειχνε να μπαίνει με το «αριστερό» για τον ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή. Δέχθηκε αυτογκόλ, έχασε πέναλτι και μέχρι το 70', αν και είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 39', βρισκόταν πίσω στο σκορ από τον Πανθρακικό. Ωστόσο με 4 γκολ στα τελευταία 20'+2' (των καθυστερήσεων) λεπτά, έκανε την εντυπωσιακή ανατροπή, συνέτριψε 4-1 την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη και έκανε ποδαρικό σε χρονιά και δεύτερο γύρο με ιδανικό τρόπο. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το αήττητό του για 5ο σερί ματς (3 νίκες, 2 ισοπαλίες).ωρίς να κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα απόδοσης, η ομάδα του Γιώργου Δώνη έδειξε χαρακτήρα στο τέλος και με έναυσμα το εξαιρετικό γκολ ισοφάρισης του Λάζαρ στο 70', πήρε τη νίκη με τα γκολ των Σαλπιγγίδη στο 76', Γιάννου στο 87' και Σταφυλίδη στο 90'+2'. Νωρίτερα, στο 42', ο «Σάλπι» ήταν μοιραίος, με το χαμένο πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Αντίλοβιτς, ενώ ντεμπούτο έκανε, ως αλλαγή, ο Κατσουράνης, βοηθώντας με την παρουσία του. Ο διεθνής μέσος μπήκε στο 59' αντί του Ρομπέρ και έχει στο ενεργητικό του τη σέντρα-ασίστ για το 3ο γκολ του Γιάννου στο 87'
Οσο για τον Πανθρακικό; Ξεκίνησε ιδανικά, στάθηκε τυχερός με το αυτογκόλ του Κάτσε στο 32', άτυχος με τον τραυματισμό του Βαϊρουά που αντικαταστάθηκε στο 33' (φόβοι για κάταγμα σε πλευρό) και παρόλο που έμεινε με 10 παίκτες στο 38' με τη σωστή αποβολή του τερματοφύλακα Κουτσόπουλου στη φάση του πέναλτι, μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη. Ιδίως αν στο 61' ο Λουσέρο κατάφερνε να «νικήσει» στο τετ-α-τετ τον Χακόμπο! Με την ήττα αυτή μπήκε τέλος στο εντυπωσιακό αήττητο σερί 6 αγώνων που είχε στο πρωτάθλημα.
Στον πάγκο ο Κατσουράνης
Όπως αναμενόταν, ο Γιώργος Δώνης κράτησε στον πάγκο τον Κώστα Κατσουράνη, ενώ δεν είχε στη διάθεσή του τους Αθανασιάδη, Γκαρσία, Ετο, Γλύκο και Κωνσταντινίδη. Το 4-3-3 είχε τον Χακόμπο στην εστία, με τους Αποστολόπουλο, Λίνο, Κατσικά και Βιβιάν στην άμυνα. Κάτσε, Λάζαρ και Φωτάκης ήταν οι τρεις του κέντρου, με τους Λόρενς, Ρομπέρ και Σαλπιγγίδης στην επίθεση.
Από την άλλη πλευρά, ο Μάκης Κατσαβάκης, που δεν μπορούσε να υπολογίζει τους Μιχαλόπουλο, Μακρυδημήτρη, Μελίσση και Σκλιοπίδη, επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 για τον Πανθρακικό. Μπροστά από τον Κουτσόπουλο, η άμυνα αποτελούνταν από τους Μπαϊκαρά, Χρήστου, Σαρακατσάνο και Σερφά. Καστσελάν και Λαδάκης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Μίνγκα, Λουσέρο και Βαϊρουά πίσω από τον Παπαδόπουλο.
Ο Κάτσε… και ο Αντίλοβιτς
Ο Πανθρακικός μπήκε δυνατά στο πρώτο 10λεπτο, είχε τα ηνία και ένα καλό σουτ με τον Καστσελάν στο 4', αναπτυσσόμενος κυρίως από δεξιά με τον Μίνγκα να δημιουργεί προβλήματα στον Λίνο. Ωστόσο οι τρεις ευκαιρίες σε ένα λεπτό (11') για τον ΠΑΟΚ με τους Φωτάκη, Βιβιάν και, κυρίως, Σαλπιγγίδη, έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης για τον «δικέφαλο», που στη συνέχεια είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας (73%-27% στο ημίχρονο) αλλά όχι και καλή ανάπτυξη.
Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με το αυτογκόλ του Κάτσε στο 32', κέρδισε πέναλτι και αποβολή στο 38' με τον Σαλπιγγίδη να… στέλνει στα αποδυτήρια τον Κουτσόπουλο, όμως ο Αντίλοβιτς που μπήκε ως αλλαγή μετά από 4 λεπτά απέκρουσε την εκτέλεση του «Σάλπι». Ο Πανθρακικός είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, αλλά πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0 στο ημίχρονο, μετά τις χαμένες ευκαιρίες των Λόρενς (45') και Λάζαρ (45'+2').
Μονόλογος χωρίς ουσία… και καταιγίδα
Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν είχε ουσία, ούτε μπορούσε να απειλήσει παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Πανθρακικός αμύνονταν άψογα και έτσι ο Δώνης έβαλε στο ματς τον Κατσουράνη αντί του Ρομπέρ στο 59', με τον Γάλλο να είχε, ένα λεπτό νωρίτερα, ένα καλό σουτ.
Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 2-0 με τον Λουσέρο στο 61', ωστόσο το εξαιρετικό γκολ του Λάζαρ στο 70' (απέφυγε 4 παίκτες πριν πλασάρει!) έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης για τον ΠΑΟΚ, που άρχισε να «πυροβολεί»: 1-2 από τον Σαλπιγγίδη στο 76', 1-3 από τον Γιάννου στο 87', ευκαιρία του Σταφυλίδη στο 88' και 1-4 από τον Σταφυλίδη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ετσι μια διαφαινόμενη ήττα, μετετράπη σε εντυπωσιακή νίκη.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 32' αυτ. Κάτσε - 70' Λάζαρ, 76' Σαλπιγγίδης, 87' Γιάννου, 90'+2' Σταφυλίδης
ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 43' Σαλπιγγίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 39' Κουτσόπουλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20' Μπαϊκαρά, 62' Αντίλοβιτς, 63' Λαδάκης - 23' Ρομπέρ, 82' Κατσικάς, 90' Κατσουράνης
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σερφά, Καστσελάν, Λαδάκης (83' Κυβελίδης), Μίνγκας (41' Αντίλοβιτς), Λουσέρο, Βαϊρουά (33' Μουνάφο), Παπαδόπουλος.
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κατσικάς, Βιβιάν, Κάτσε, Λάζαρ (83' Σταφυλίδης), Φωτάκης, Λόρενς (78' Γιάννου), Ρομπέρ (59' Κατσουράνης), Σαλπιγγίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου